Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού σε κάθε όμιλο της Γ’ εθνικής 6 από της 14 ομάδες που συμμετέχουν αντικρίζουν απογοητευμένες την πόρτα της εξόδου. Σε αυτή τη δυσχερή θέση για το 2ο όμιλο νότου, βρέθηκαν φέτος , η Έξω Παναγίτσα, ο Αργοναύτης, ο Σπόρτιγκ, η Γέρα, το Φάληρο και ο Ίκαρος Ικαρίας, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η ξεχωριστή

Μόνο με το ιδιαίτερο όνομα της τράβηξε γρήγορα τα βλέμματα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Η Έξω Παναγίτσα όμως δεν πρόσφερε μόνο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δυναμική και με σπουδαίες αγωνιστικές εμφανίσεις δεν ήταν λίγες οι φορές που αφαίρεσε σίγουρους βαθμούς από τους αντίπαλους της. Παρά της σταθερή πορεία της όμως, η ομάδα της Χαλκίδας στο τέλος των αγωνιστικών λύγισε και ο δρόμος προς την ΕΣΚΑΣΕ οριστικοποιήθηκε την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο μαχητής

Ο προορισμός για τον Αργοναύτη μπορεί να χάθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του την τελευταία αγωνιστική, αφού παρά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε απέναντι στη Λιβαδειά δεν κατάφερε εν τέλει να λάβει και το εισιτήριο της παραμονής… Το ταξίδι όμως στην Γ’ εθνική σίγουρα του πρόσφερε πολλά. Οι ήττες στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος έκαναν αρκετούς να τον ξεγράψουν από τα πλάνα τους, όμως η αλλαγή καπετάνιου (την άδεια θέση του Βασίλη Μάντη αντικατεστάθη από το Νίκο Χρυσόγελο ) και ο δυναμισμός των παικτών του, κατάφεραν να κρατήσουν το «κιτρινόμαυρο» καράβι έστω και προσωρινά στην επιφάνεια που ίσως αποτελέσει κίνητρο για μια σύντομη επάνοδο στη προσεχή χρονιά.

Ο πληγωμένος

Με αρκετά χρόνια ιστορίας να βαραίνουν την πλάτη του, ο Σπόρτιγκ σίγουρα ήταν μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες ομάδες του 2ου ομίλου νότου. Το κακό ξεκίνημα όμως και οι πολλοί τραυματισμοί (μιας και για αρκετό χρονικό διάστημα αγωνιζόταν χωρίς φυσικό άσο) φάνηκαν ότι κόστισαν στους «μπλαουγκράνα» την παραμονή τους στη Γ’ κατηγορία. Παρά τα προβλήματα, ως άλλος… φοίνικας, η ομάδα των Πατησιών αναγεννήθηκε από της στάχτες της, έπειτα από την αλλαγή διοίκησης και προπονητή. Οι νέοι άρχοντες έδειξαν γρήγορα στοργή στο σπλάχνο τους μετατρέποντας κάθε αγωνιστική σε τελικό (όπως χαρακτηριστικά ονόμασαν τις αγωνιστικές της δεύτερης φάσης) ελπίδας. Οι πληγές όμως όπως φάνηκε ήταν βαθιές και ο σύλλογος των Πατησίων δεν άντεξε, λυγίζοντας τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος . Ισως όμως τα δάκρυα των φίλων του να στεγνώσουν γρήγορα, καθώς ο υποβιβασμός για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ σύντομα θα επουλώσει για να σπρώξει και πάλι την ομάδα του Φαινέκου στο δρόμο της ανόδου.

Η άτυχη

Το δυναμικό ξεκίνημα της Γέρας που την έκανε να καμαρώνει στην κορυφή της βαθμολογίας κατά την έναρξη της φετινής σεζόν έκανε πολλούς να απορήσουν γι’ αυτή την ομάδα. Όμως μάλλον σαν πυροτέχνημα έσκασε, αφού καθώς… πέρασε ο καιρός ο μυτιληνιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Για την ακρίβεια φόρεσε τα χακί, αφού τρεις από τους βασικούς παίκτες των γεραγωγιτών ( Γιάννης Τσολάκης, Θεοδόσης Χολέβας και Παντελής Σαρίμπαλης) έσπευσαν κατά το Νοέμβριο να υπηρετήσουν τη μαμά πατρίδα. Εκεί κάπου άρχισαν και τα καψόνια για το σύλλογο τους. Σοβαροί τραυματισμοί με κορυφαίο αυτόν του μέχρι τότε πρώτου σκόρερ της σεζόν, προβλήματα με το γήπεδο αλλά και αρκετές άλλες κακοτυχίες χτύπησαν τους «μπλε». Όσο και αν προσπάθησαν να βελτιώσουν την κατάσταση με αποκορύφωμα την αλλαγή προπονητή (στη θέση του Στεφάνου Μαρίνου στον πάγκο, ο Μάντης ). Η κατρακύλα δεν είχε τελειωμό με τα τελευταία ματς στη Γ΄ εθνική να μοιάζουν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο άστεγος

Όσο και να ήθελε να κρατηθεί στην κατηγορία η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, οι συνθήκες όλο ένα και δυσκόλευαν τους στόχους της. Η έλλειψη γηπέδου ήταν το βασικό στοιχείο που στις άστατες ενδοοικογενειακές μέρες αδυνατούσε να προφυλάξει τα μέλη της. Ετσι παρά την αξιοθαύμαστη προσπάθεια ο άστεγος «κυανοκίτρινος» σύλλογος καταμέτρησε 22 ήττες σε 25 αγώνες και ένα μηδενισμό, πράγμα που τον οδήγησε σύντομα στην ΕΣΚΑΝΑ.

Ο κάλος οικοδεσπότης

Ο εκπρόσωπος της Ικαρίας, Ίκαρος ξέρει άπταιστα τι θα πει φιλοξενία. Κάθε ομάδα που ταξίδευε ως εκεί , μόνο καλά λόγια είχε να εκφράσει για τον ουραγό της φετινής σεζόν. Εκτός από την άψογη φιλοξενία εκτός γηπέδου η ομάδα του Νίκου Καλαμάρα αποδείχτηκε καλή οικοδέσποινα που δεν άφησε κανένα παραπονεμένο ούτε σε θέμα αγωνιστικό. Οι δυο βαθμοί που φίλευε κάθε φιλοξενούμενο μετά το τέλος των μεταξύ τους ματς άξιζε όσο τίποτα. Παρόλο όμως που το σκορ σε νίκες ήταν 25-1 εις βάρος τους, τα παιδιά που απάρτιζαν το ρόστερ του Ίκαρου κάθε άλλο από χαβαλέ είδαν την πορεία τους στην Γ’ εθνική. Πολύ ταλέντο αλλά και ευχαρίστηση σε αυτό που κάνουν ήταν ακόμα ένα χαρακτηριστικό για τον καλό οικοδεσπότη του 2ου ομίλου νότου.