kaimakoglouΟ Κώστας Καϊμακόγλου, ο Νίκος Ζήσης και ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν οι τρεις παίκτες που μίλησαν λίγο μετά την αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες με τον πρώτο να εξηγεί και τι έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωσή της.

“Πήγα να δώσω το χέρι στον αντίπαλό μου, αλλά δεν μου το έδωσε. Αυτό δεν είναι το πνεύμα του αθλητισμού. Άναψαν λίγο τα αίματα και τελείωσε εκεί. Και επειδή έχουμε και μια εμπειρία από το παρελθόν από ανάλογη κατάσταση που θα μπορούσε να στοιχίσει, μένουμε εδώ και κρατάμε τη νίκη. Είναι το σημαντικό της βραδιάς”.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να δημιουργήθηκε εκνευρισμός για το τελευταίο σουτ, που πήρε ο ίδιος με τη λήξη σχεδόν και ενώ ο αγώνας είχε κριθεί: “Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν αρκετά προκλητικοί. Έτσι είναι το στυλ που παίζουν, ίσως επειδή τους λείπει το ύψος και το ταλέντο. Παίζουν λίγο “βρώμικα”. Είχα μια εντολή από τον πάγκο να σουτάρω και όταν κάτι λέει ο προπονητής πρέπει να το ακούμε. Πήρα το σουτ το έβαλα και θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι λάθος… Στο τουρνουά κάθε καλάθι μπορεί να είναι σημαντικό”.

Για το αν τους δυσκόλεψαν οι Φιλιππίνες ο Καϊμακόγλου τόνισε: “Όταν παίζεις με μια ομάδα με διαφορετικό στυλ, από άλλη ήπειρο και δεν έχει συνηθίσει το παιχνίδι αυτό, όταν επιπλέον είναι τόσο κοντή, γίνεσαι ανυπόμονος. Θέλεις να νικήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό μας δημιούργησε μια νευρικότητα και θεωρώ ότι στο τέλος αντιδράσαμε όπως έπρεπε, είχαμε καθαρή σκέψη και υπομονή“.

Ο αυριανός αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο, έχει χαρακτήρα τελικού για τον αντίπαλό μας: “Μετά το σημερινό στραβοπάτημα (απέναντι στη Σενεγάλη) θεωρώ ότι για αυτούς είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για πρόκριση. Θα τους αντιμετωπίσουμε τον ίδιο τρόπο είτε παίξουν με τον Αρόγιο, είτε χωρίς, καθώς μάθαμε ότι τραυματίστηκε σήμερα (διάστρεμμα). Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει αυτό. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για αυτούς, αλλά έχουν κι άλλους παίκτες πολύ σημαντικούς. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε σήμερα, να ξεκουραστούμε, να δούμε που πρέπει να χτυπήσουμε το Πουέρτο Ρίκο και να δούμε την ομάδα μας. Να καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να καταφέρουμε να πάρουμε άλλη μια νίκη αύριο.”

Ο Νίκος Ζήσης πρόσθεσε: “Το πάθος και το καθαρό μυαλό μαζί όμως, χρειάζονται σε τέτοιους αγώνες. Είναι μια ομάδα που παίζει με πάθος και περίεργα. Το 15 (Πίνγκρις) σε κάθε φάση έβαζε τρικλοποδιές και έπαιζε… πάλη. Ήμασταν καλοί, είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Μπορεί να φαίνεται αλλιώς, δεν ξέρω και ο κόσμος από την τηλεόραση ίσως να κατάλαβε ότι ήταν μια εύκολη νίκη, αλλά δεν ήταν. Ξοδέψαμε πολύ ενέργεια. Και πολλές φορές έπαιζαν “βρώμικα”. Θέλει μεγάλη ενέργεια για να παίξεις αυτόν τον αγώνα και να κρατήσεις και τον ρυθμό του αγώνα. Ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια και δεν είχαμε τα ίδια πόδια ώστε να διεκδικήσουμε ίσως κάποιες φάσεις. Αλλά σημασία έχει η νίκη και συνεχίζουμε για αύριο”.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος με τους 25 πόντους που σημείωσε έκανε ρεκόρ με την Εθνική Ανδρών, υπογράμμισε: “Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Είχαμε συγκέντρωση, πήγαμε δυναμικά στις φάσεις και παρά το ότι ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια ήμασταν αρκετά καλοί. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Εκπροσωπείς τη χώρα σου και όλοι γουστάρουμε που είμαστε εδώ. Το σημαντικό είναι πως όλοι έχουν καταλάβει το ρόλο τους και είτε μπαίνεις για 2 λεπτά είτε για 40 δίνεις τα πάντα και είσαι ενεργό μέλος της ομάδας”.