Οι δηλώσεις μετά το ντέρμπι (vd)

Ο Κόροιβος επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς. Οι δύο προπονητές μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα, αναλύοντας το παιχνίδι, μοιράζοντας παράλληλα και ευχές.

Αρχικά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε την αναμέτρηση λέγοντας: «Εγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Πριν  από το ματς είχαμε πει ότι ο Κόροιβος είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα και  παίζει καλά στο γήπεδο της, εκτός από ένα άτυχο αποτέλεσμα με το Παγκράτι. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους, ουσιαστικά να περιορίσουμε την Καρύδα, ο οποίος είναι ο δημιουργός των περισσοτέρων επιθέσεων, μαζί με τον Τσόσιτς. Εμείς ότι εύκολο καλάθι χάσαμε τιμωρηθήκαμε με αιφνιδιασμό κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε σχεδόν 50 πόντους στο ημίχρονο. Είναι ένα νούμερο που για μας είναι απαγορευτικό. Το βασικό πράγμα που έχουμε είναι η άμυνά μας. Αποτελέσματα ήταν να μείνουμε πίσω στο σκορ, παρότι είχαμε  καλό ρυθμό στην επίθεση και καλές επιλογές.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας στα λόου ποστ.  Καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι στην άμυνα, να βρούμε λύσεις, να κερδίσουμε και να βγάλουμε άμυνες με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουμε και αργότερα να περάσουμε μπροστά.  Σε εκείνο το σημείο όμως δεν είχαμε την απαραίτητη ευστοχία σε σχετικά καλά σουτ, είτε τριών είτε δύο πόντων.  Η στατιστική λέει ότι έχουμε 4/21 τρίποντα. Και εκεί που το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το «καθαρίσουμε» και να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας, ο Κόροιβος αντέδρασε, ήταν λογικό. Ηταν σε πολύ καλή μέρα ο Κούρτης, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο μας τιμώρησε με τα σουτ που έβαλε…  Δόθηκε ένα αντιαθλητικό φάουλ αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι 100%, δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν είναι. Όμως έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ αυστηρό και για το σημείο όπου βρισκόταν το παιχνίδι. Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα τη νίκη της Αμαλιάδας. Εδειξε τη δυναμική που έχει ως ομάδας και συγχαρητήρια στον κόουτς για τη δουλειά που κάνει…».

Οσον αναφορά τη συνέχεια , ο κόουτς της Νέας Κηφισιάς ανέφερε: «Υπάρχουν 6 παιχνίδι. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα και να πετύχουμε τον στόχο μας…».

Με τη σειρά του, ο Βασίλης Νιπεργιάλης δήλωσε: «Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που είπε ο κόουτς. Πραγματικά η ανάλυσή του ήταν πολύ καλή. Από την πλευρά μου να πω, πως όταν παίζει με μια πληρέστατη ομάδα όπως είναι η Νέα Κηφισιά εντός και εκτός ρακέτας πρέπει να ρισκάρεις κάτι και αυτό είχαμε πει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται να τα κλείσουμε όλα, είχαμε πει να ρισκάρουμε το μακρινό σουτ. Είπαμε να ρισκάρουμε και με τον Ψαθά, ο οποίος μας τιμώρησε. Είχαμε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να μαζέψουμε την άμυνά μας, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ένα στοιχείο σημαντικό. Καταθέτοντας ψυχή τα τελευταία λεπτά και με τη βοήθεια τον κόσμου πετύχαμε μία μεγάλη νίκη.  Για εμάς αυτή η νίκη δεν είναι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Θα δώσουμε τα πάντα, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Ειδικά μέσα στην έδρας μας, μετά το Παγκράτι είναι σαν όρκος τιμής να μην ξαναχάσουμε. Θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και πιστεύω μπορούμε όλα…».

Πηγή: ilia-sport.gr