Οι Ελληνες του NCAA: Απόντες από τη March Madness

Τα περισσότερα περιφερειακά τουρνουά είναι σε εξέλιξη στο κολεγιακό μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη της March Madness. Κάποιον Ελληνα, πάντως, πολύ δύσκολα θα δούμε στο “μεγάλο χορό” του κολεγιακού μπάσκετ, ο οποίος αρχίζει στις 19 Μαρτίου. Το Χάρβαρντ είναι το μόνο κολέγιο που “έκλεισε” θέση στο τελικό τουρνουά του NCAA κατακτώντας την Ivy League, ωστόσο ο Τζεφ Γεωργάτος δεν έχει συμμετοχή στους αγώνες.

Το Οκλαντ του Κόρι Πέτρου, το Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο του Νικ Παύλου, το Σαν Ντιέγκο του Γιάννη Σίνη, το Νέιβι του Τζέιμς Λούπου και το Γκριν Μπέι του Τζάρεντ Δημάκου αποκλείστηκαν ήδη από τα περιφερειακά τουρνουά και μόνο το Τέξας του Γιάννη Παπαπέτρου και το Τζόρτζια Ουάσινγκτον του Πάρη Μαραγκού δεν έχουν ριχτεί ακόμα στη μάχη, χωρίς πάντως μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσουν πολύ. Το ίδιο ισχύει και για το NJIT του Μανώλη Τσελεντάκη, ούτως ή άλλως όμως ο Ελληνας φόργουορντ δεν έχει παίξει καθόλου όλη τη χρονιά.

Tα πεπραγμένα των Ελλήνων του NCAA:

Γιάννης Παπαπέτρου

Με νίκη επί του Τέξας Τεκ (71-69) “έκλεισε” την κανονική περίοδο το Τέξας. Οι Λόνγκχορνς κατατάχθηκαν 7οι στη Big 12 και θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο του περιφερειακού τουρνουά το Τέξας Κρίστιαν (14/3 στις 4:30), Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου ο Παπαπέτρου είχε απολογισμό 6 πόντους, 1/4 βολές, 2/6 σουτ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 30 λεπτά.

Πάρις Μαραγκός

Καιρό είχε να σκοράρει ο νεαρός φόργουορντ. Το έκανε στην ήττα του Τζόρτζια Ουάσινγκτον από το ΛαΣαλ (70-84), στο προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, έχοντας 2 πόντους, 1/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 4 λεπτά. Το Τζορτζ Ουάσινγκτον κατατάχθηκε 11ο στην πανίσχυρη Ατλάντικ 10 και στο περιφερειακό τουρνουά θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 14/3 (4:00) την 6η Μασαχουσέτη.

Νικ Παύλος

Στο δεύτερο γύρο του τουρνουά της περιφέρειας Σάουθερν έλαβε τέλος η πορεία του Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο. Οι Σπάρτανς ηττήθηκαν από το Ελον (61-68), με τον ομογενή φόργουορντ να έχει 6 πόντους, 2/9 σουτ και 7 ριμπάουντ σε 23 λεπτά. Στον πρώτο γύρο το Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο είχαν επικρατήσει του Τσατανούγκα με 87-81. Ο Παύλος είχε σε αυτό το ματς 11 πόντους, 4/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 19 λεπτά.

Κόρι Πέτρος

Βαριά ήττα από τον… κακό του δαίμονα, το Ιντιάνα Περντιού-Φορτ Γουέιν, με 72-91 γνώρισε το Οκλαντ στον πρώτο γύρο του τουρνουά της περιφέρειας Σάμιτ. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα .σε διάστημα 19 ημερών από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το Οκλαντ! Συνέπεσε μάλιστα με τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Πέτρου, ο οποίος δεν έβαλε πόντο για πρώτη φορά και είχε 0/2 βολές, 0/3 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 21 λεπτά.

Γιάννης Σίνης

Το Σαν Ντιέγκο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της WCC, αφού ηττήθηκε στους “4” από το Σεντ Μέρι’ς με 66-69. Ο Σίνης είχε σε αυτό το παιχνίδι 4 πόντους, 2/2 βολές, 1/4 σουτ και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά. Στον 1ο γύρο οι “ταυρομάχοι” είχαν νικήσει το Πέπερνταϊν 62-59 (ο Σίνης έβαλε 2 πόντους, 1/3 δίποντα και είχε ακόμα 2 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 6 λεπτά) και στον 2ο γύρο είχε πετάξει εκτός συνέχειας το Μπρίνγκχαμ Γιανγκ (72-69), με τον Ελληνα φόργουορντ να έχει 0/1 βολή, 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 7 λεπτά.

Τζέιμς Λούπος

Επαιξε μόνο 4 λεπτά και είχε 1 ριμπάουντ στην ήττα του Νέιβι από το Μπακνέλ με 42-58, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του περιφερειακού τουρνουά της Πάτριοτ.

* Οι Τζεφ Γεωργάτος, Μανώλης Τσελεντάκης, Τζάρεντ Δημάκος δεν αγωνίστηκαν.