«Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά…»

kantzouris iliasΜε νίκη επί της Σλοβενίας η Εθνική θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στους “8” του Ευρωμπάσκετ, το έργο της όμως αύριο το βράδυ μόνο εύκολο δεν θα είναι… Ο Ηλίας Καντζούρης, άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Τρινκέρι στον ελληνικό πάγκο, αναλύει την επόμενη αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Η Σλοβενία είναι ένα κράμα νεανικού ενθουσιασμού και εμπειρίας με την παρουσία του Λάκοβιτς και του Νάχμπαρ στην ομάδα. Στηρίζονται πάρα πολύ στην καλή τους άμυνα και στην επίθεση στο ανοιχτό γήπεδο. Διαθέτει δύο δημιουργούς τον Ντράγκιτς και τον Λάκοβιτς. Ο Νάχμπαρ παίζει καταλυτικό ρόλο στην επίθεση, υπάρχουν πολλά συστήματα που καταλήγουν στη δική του εκτέλεση. Βγάζουν πολλή ενέργεια στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να προσέξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια, γιατί σε τέτοιους αγώνες οι λεπτομέρειες είναι αυτές που τελικά κάνουν τη διαφορά.

Η παρουσία όλου αυτού του κόσμου δημιουργεί πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι ένα επιπλέον όπλο για τη γηπεδούχο ομάδα, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αυτή η παρουσία μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγαλύτερη πίεση για τη Σλοβενία και είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ανάλογα».