Οι μπλε νίκησαν τους άσπρους και το μπάσκετ τους… κάφρους!

palaimaxoi_pale_image by pressaris.gr
image by pressaris.gr

Το μπάσκετ νίκησε τους κάφρους. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την όλη εικόνα του χθεσινού αγώνα στο Παλέ, όπου αρχικά αμαυρώθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ που ήθελαν να περάσουν ένα άλλο μήνυμα. Ένα μήνυμα που μπορεί αλλού να έχει αποδέκτες, στο Παλέ όμως ο κόσμος που ήταν εκεί “απάντησε αρνητικά”. Χειροκροτώντας θερμά κάθε προσπάθεια των βετεράνων που δεν τα πήγαν και… άσχημα – “θεοί” Βάρνερ και Μπόνι – και αποδοκιμάζοντας τα εμετικά συνθήματα κατά της νεκρής μητέρας του Νίκου Γκάλη.

Αυτά τα μηνύματα νικήθηκαν απ’ την αγάπη για το μπάσκετ από 4500 θεατές που ήταν στο ίδιο γήπεδο και πήγαν απλά να δουν παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ να παίζουν και πάλι και να χαρίζουν – όπως έγινε – όμορφες στιγμές! Ο Μπίλι Βάρνερ έδειξε 20άρης, με τους 15 πόντους που έβαλε, ο πιστολέρο στα 49 του Μάριο Μπόνι που ξεσήκωσε όλο το γήπεδο με 22 πόντους, ο Στιβ Μπάκναλ, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όλοι σε… φόρμα! Ακόμη και οι πιο… ευτραφείς, Λέβινγκστον και Μπάρλοου, αποθεώθηκαν και πήραν το μικρόφωνο για να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την αγάπη! Για την ιστορία οι “Μπλε” (Ρεντζιάς, Πρέλεβιτς, Σιγάλας, Ρίβερς κ.α.) κέρδισαν τους “Άσπρους” (Μπουντούρης, Μπάκναλ, Λέβινγκστον, Βάρνερ, Τζάμσι) με 94-80 και έδωσαν ραντεβού και για του χρόνου!

Τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες «Αγιος Δημήτριος». Σε φόρμα και οι… διαιτητές Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Πιτσίλκας, βραβεύθηκαν και οι πρόεδροι Βεζυρτζής, Μιχαηλίδης, Χαίτογλου.

Δεκάλεπτα: 18-21, 40-45, 63-76, 80-94

ΑΣΠΡΟΙ: Κωνσταντινίδης, Λέβινγκστον 6 (1), Τζάμσι 10 (2),  Βάρνερ 18 (2), Μπάκναλ 4, Μπουντούρης 8 (2), Νικολαΐδης 6, Χρυσανθόπουλος 4, Κακιούσης, Σταυρόπουλος 6 (2), Μπέρκοβιτς 9 (1), Δ. Παπαδόπουλος 5(1), Παναγιωτίδης 6(2)

ΜΠΛΕ: Κολντεμπέλα 4, Μπάρλοου 3, Μπόνι 22 (4), Κόρφας 6(2), Ρίβερς 7(1), Σιγάλας 3, Ρετζιάς 10, Τσέκος 2, Μπαλογιάννης 14 (2), Πρέλεβιτς 7(1), Γαλακτερός 5(1), Δοξάκης 3(1), Μασλαρινός 8(2), Λυπηρίδης.

 

Πηγή: basketplus.gr