Οι πολλές ανατροπές και η… καλή παρέα έφεραν τίτλο (vd)

Ήταν μια χρονιά γεμάτη απρόοπτα, δυσκολίες, ανατροπές. Σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις. Τα χαμόγελα από εβδομάδα σε εβδομάδα γινόταν όλο και πιο πλατιά στον Αργοναύτη στη διάρκεια της χρονιάς χωρίς όμως να λείψουν και οι στιγμές που αυτά αντικαταστάθηκαν από πρόσωπα σκυθρωπά και προβληματισμένα που αναζητούσαν λύσεις.

Στο φινάλε πάντως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και υπομονή μπορεί να φέρει ότι ακριβώς κάποιος αναζητά, όχι μόνο λύσεις αλλά και αποτελέσματα τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν στον τίτλο.

Στην επιτυχία μιας ομάδας τον πρώτο λόγο τον έχουν πάντα οι πρωταγωνιστές. Παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση. Όλοι κομμάτια ενός παζλ που συνθέτουν τον φετινό πρωταθλητή του 1ου ομίλου στη Γ΄ Εθνική.

Ο αρχηγός του Αργοναύτη Ηλίας Καλπαξίδης ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι αφού έδωσε την «ανάσα» που χρειαζόταν η ομάδα του όταν έδειχνε να «ασφυκτιά» από την πίεση του Φοίνικα. Σε αποκλειστικές δηλώσεις
στο www.infobasket.gr είπε: «Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση η άνοδος μας, Στην αρχή βάσει των μπάτζετ των ομάδων κανείς δεν μας είχε για φαβορί αλλά για ένα σωματείο που απλώς θα έκανε μια καλή πορεία. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι ήμασταν μια παρέα από την αρχή ως το τέλος. Δεν πιστεύω ότι στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξα εγώ καθοριστικό ρόλο αλλά ήταν μια συνολικά επιτυχημένη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή μας που έκανε πολύ καλή δουλειά αλλά και στους δύο πολύ καλούς βοηθούς του που χωρίς αυτούς θα έλειπαν πολλά.

Κατά τη γνώμη μου αν δεν είχαμε τραυματισμούς κάποιων σημαντικών παικτών όπως του Μάκη Παπαδόπουλου, του Φώτη Ζώτου, του Παναγιωτίδη του Δημήτρη θα ήμασταν ακόμη καλύτερα αλλά ίσως αυτό να μας ένωσε και παραπάνω και να μας έκανε να παίξουμε και γι΄αυτούς…

Όταν βρεθήκαμε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος πίσω στη βαθμολογία δεν αγχωθήκαμε απλώς προβληματιστήκαμε γιατί δεν ήταν η υπόθεση στα χέρια μας.
Μας έκανε όμως το «δώρο» ο Φοίνικας τη προτελευταία αγωνιστική και φτάσαμε τελικά μέχρι εδώ. Όμως έτσι είναι το μπάσκετ, γεμάτο ανατροπές, δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι ή δύο, αλλά 22.

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό φέτος γιατί δεν ήμασταν μόνο μια-δυο ομάδες αλλά σχεδόν έξι και ανάμεσα στις οποίες έγινε μεγάλη μάχη σε όλη τη χρονιά. Φτάσαμε μάλιστα σε σημείο να υπάρχει περίπτωση για πενταπλή ισοβαθμία στη κορυφή που εκεί θα μετρούσαν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στο τέλος ευτυχώς ήμασταν εμείς οι κερδισμένοι και πήραμε τον τίτλο.

Τα παιχνίδια που πιστεύω ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ήταν η νίκη μας μέσα στους Διόσκουρους Κοζάνης όπως και η επικράτηση μας εντός έδρας των Τιτάνων Παλαμά, το τελευταίο το λέω, γιατί τότε τραυματίστηκε ο Μάκης (Παπαδόπουλος) δεν είχαμε και τον Ζώτο και ήταν κομβικό σημείο. Αν χάναμε θα μέναμε κάπως πίσω στη «κούρσα» του πρωταθλήματος. Επίσης πολύ κρίσιμο ήταν και το παιχνίδι που κερδίσαμε μέσα στον ΒΑΟ στον πόντο ξεπερνώντας έτσι θετικά όποια δυσκολία βρήκαμε μπροστά».

Εκ μέρους των παικτών όμως μίλησε και ο Λέανδρος Βογιατζής: «Είμαστε όλοι μια γροθιά όχι μόνο εντός γηπέδου αλλά και εκτός αυτού κάτι πολύ σημαντικό για τη πορεία μας. Έτσι όλοι μαζί και με τον προπονητή μας δίπλα καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στον όμιλο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά στην οποία όμως φανήκαμε τυχεροί στο τέλος και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Με τον προπονητή και πρωτεργάτη Γιώργο Καραμουσαλίδη να λέει μόνο συγχαρητήρια σε όλους και ότι η επιτυχία οφείλεται κατά πολύ μεγάλο βαθμό στο καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, μη θέλοντας να χάσει με λόγια ούτε στιγμή από την απόλαυση της επιτυχίας και των πανηγυρισμών, η σκυτάλη των δηλώσεων πήγε στους δύο άμεσους συνεργάτες του που παίκτες και διοίκηση επαίνεσαν ιδιαίτερα:

Τάσος Στογιαννούδης : «Ηταν μια πολύ σκληρή και ιδιαίτερη χρονιά για μας με τα προβλήματα να μην λείπουν από τη προσπάθεια μας όμως η ομάδα μας άξια κατάφερε και μας έφερε μέχρι εδώ. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ευτυχές όμως τέλος και έτσι ξεχνάς τα πάντα, κούραση, ταλαιπωρία, όλα…».

Θωμάς Καραγιάννης : «Μπράβο σε όλους. Μέσα από προβλήματα γηπεδικά,τραυματισμούς και πολλά άλλα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και όλα να γίνουν όπως τα ονειρευόμασταν. Όταν κερδίσαμε τη προηγούμενη αγωνιστική και μάθαμε ότι ο αντίπαλος μας έχασε, δώσαμε όρκο ότι δεν θ’ αφήναμε την ευκαιρία να πάρουμε αυτό που θέλαμε και πως το τελευταίο παιχνίδι δεν θα το χάναμε με τίποτα. Επίσης ο κόσμος της ομάδας στάθηκε δίπλα μας όλη τη χρονιά και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε γιαυτό, μας «αγκάλιασε» και θέλω να πιστεύω ότι τον ανταμείψαμε γιαυτό».

Όμως για μια πετυχημένη χρονιά εκτός από τους πολύ καλούς παίκτες, τον πετυχημένο προπονητή χρειάζεται και η ανάλογη στήριξη από τη διοίκηση η οποία να είναι εκεί όποτε τα προβλήματα κάνουν αισθητή τη παρουσία τους και η άμεση λύση τους είναι απαραίτητη. Για τον Αργοναύτη αυτός ο άνθρωπος ήταν ο πρόεδρος Λάκης Βελισσαρίδης έστω κι αν κάποια στιγμή δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω προβλημάτων υγείας προσπαθούσε πάντα να υπάρχει κάποιος που να στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας «Αρχικά ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία όντως σ’ έναν όμιλο που δεν γνωρίζαμε, με πολλές ομάδες της επαρχίας και όχι της Θεσσαλονίκης όπως μέχρι τότε. Βλέπαμε όμως ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε την άνοδο αν και είχαμε σημαντικές απώλειες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Παναγιωτίδης και ο Ζώτος και για μικρότερο χρονικό διάστημα εκτός τον Λέανδρο τον Βογιατζή και τον Τερσενίδη φαντάρο που ήρθε λίγο πιο ύστερα.

Η κατάκτηση της πρωτιάς είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας παικτών, προπονητών και διοίκησης. Προσωπικά δεν μπόρεσα να δώσω το παρών στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας λόγω προβλήματος υγείας αλλά η στήριξη δεν έλειψε  σε κανένα σημείο μέσω των εφόρων μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Καλαμαριάς αλλά και σε όλους τους παίκτες μας και τους προπονητές μας. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε πάλι όλοι μαζί να πετύχουμε τους νέους μας στόχους σαν οικογένεια, με τον έναν να κοιτάζει τον πόνο του άλλου και να χαίρεται με τη χαρά του. Επίσης ότι είπαμε από πλευράς διοίκησης έγιναν και προσπαθήσαμε να παρέχουμε στους παίκτες μας ότι είχαν ανάγκη.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στη πολύ σημαντική παρουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του Στέλιου Μπαϊραχτάρης οι οποίοι ήταν στάθηκαν δίπλα στην ομάδα σε όλους τους αγώνες, ιδιαίτερα τους εκτός, εκπροσωπώντας τη διοίκηση σε όλο τον φετινό μαραθώνιο».