Οι «πράσινοι» (δεν)… παίζουν τους κουμπάρους

alvertis_papanikolaouΗ προπονητολογία είναι ένα χόμπι που αρέσει πολύ στους Έλληνες οπαδούς. Μόλις ένας προπονητής (είτε είναι στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ) δει την… πόρτα της εξόδου, τα σενάρια αρχίζουν να «δίνουν και να παίρνουν». Εξαίρεση, λοιπόν, δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει και η περίπτωση του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στη γύρα για προπονητή, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο μπορεί να λένε ότι θα πορευτούν με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στο πλάι του, όμως ήδη τα ονόματα έχουν αρχίσει να… παρελαύνουν. Φώτης Κατσικάρης, Πίνι Γκέρσον, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Σούλης Μαρκόπουλος είναι μερικά απ’ τα ονόματα που έχουν ήδη «φορέσει το μανδύα» του υποψήφιου αντικαταστάτη αν και στον Παναθηναϊκό τηρούν σιγή ιχθύος και συνεχίζουν να τονίζουν ότι υπό τις οδηγίες του «Φράγκι» θα γίνει η προπόνηση της Δευτέρας.

Κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν να βρουν ποιος θα είναι εκείνος που θ’ αναλάβει σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή την ομάδα. Και το κυριότερο ποιος θα μπορεί να… στηρίζει τον Αλβέρτη στο δύσκολο έργο του. Στα ονόματα, λοιπόν που μπαίνουν σ’ αυτή την παράμετρο θα πρέπει να συνυπολογιστεί κι εκείνο του Δημήτρη Παπανικολάου. Ο οποίος και δίπλωμα προπονητή έχει και εικόνες προπονητικής έχει, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον «Φράγκι» – με τον οποίο είναι και κουμπάροι – όσο και με τους φίλους του «τριφυλλιού».

Μία άλλη περίπτωση την οποία ενδεχομένως εξετάζουν στον Παναθηναϊκό ίσως να είναι κι αυτή του Σέρτζιο Σκαριόλο! Ο Ιταλός που με τη νίκη του προκάλεσε την αναστάτωση στο πράσινο στρατόπεδο, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού στον πάγκο της Λαμποράλ, καθώς εάν ηττηθεί απ’ την Χοβεντούτ Μπανταλόνα χάνει το… τρένο των play off στην ισπανική λίγκα  κι έτσι το κυριακάτικο παιχνίδι των δύο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ίσως όχι μόνο για τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά και για άλλους… Οψόμεθα!