Οι προτάσεις του Μακεδονικού

Τις δικές του προτάσεις σχετικά με τη ρύθμιση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση των ζητημάτων προβιβασμού και υποβιβασμού κατέθεσε μέσω επιστολής στην ΕΟΚ, ο Μακεδονικός.

Αναλυτικά:

1.  Να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός ομάδων σε καμία κατηγορία και να πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών και όπου είναι εφικτό να δημιουργηθούν δύο όμιλοι καθώς με αυτό τον τρόποꓽ

          α) περιορίζονται σημαντικά τα έξοδα μετακινήσεων πολλών ομάδων και

          β) υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέου

              κύματος κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19 τον χειμώνα σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων.

2.  Ως αναφορά την ανάδειξη πρωταθλητών και τις θέσεις προβιβασμού στην επόμενη κατηγορία θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κατά την γνώμη μας αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση τον συντελεστή που θα προκύψεις από την εξίσωση νικών σε σχέση με τους αντίστοιχους αγώνες που έδωσε κάθε σωματείο καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με άλλες λόγω του ΡΕΠΟ τους.

3.  Σε περίπτωση συγχωνεύσεων ομάδων, να μην προβιβάζονται επιπλέον ομάδες στις κατηγορίες, ώστε τα επόμενα χρόνια να ισοσκελιστούν και πάλι οι κατηγορίες και να επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες πρωταθλημάτων και ομάδων.

Η επόμενη ημέρα του μπάσκετ είναι δύσκολη για όλους γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι να είμαστε αρχικά υγιείς αλλά και ενωμένοι ώστε να επαναφέρουμε το αγαπημένο μας άθλημα στα επίπεδα που όλοι επιθυμούμε».