Οι τελευταίες μονομαχίες των τεσσάρων πρωτοπόρων

6…5…4…3…2…1… ΑΝΟΔΟΣ! Μετρούν αντίστροφα τις αγωνιστικές, οι τέσσερις πρωτοπόροι του 2ου ομίλου νότου,  έως ότου πάρουν το εισιτήριο για τη Β’ εθνική. Ψυχικό, Χαλκίδα, Ίλιον και Αετός μετά από 16 αγωνιστικές μοιράζονται το… πιτ της πρώτης γραμμής,  καθώς με 28 βαθμούς στριμώχτηκαν στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας. Όμως τι επιφυλάσσει από εδώ και πέρα το πρόγραμμα για τον κάθε ένα από αυτούς τους συλλόγους; Θα τερματίσουν βάση της παρούσας εικόνας, η κάποιος θα… γλιστρήσει  λίγα μέτρα  πριν την τελική ευθεία;

ΨΥΧΙΚΟ

Θεωρητικά οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα σε σχέση με τους άλλους τρεις διεκδικητές, μιας και εκτός του ντέρμπι με τη Χαλκίδα στις 18/3 δεν διασταυρώνονται με κανένα άλλο φαβορί. Την εξάδα των αγωνιστικών τους μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος συμπληρώνουν τα ματς με Πορφύρα (19η) και Λιβαδειά (21η), ενώ εντός έδρας θα αντιμετωπίσουν τους Πολυκράτη (18η), Νίκη Αμαρουσίου (20η) και Εργοτέλη (22η).

ΧΑΛΚΙΔΑ

Οι εξορμήσεις της Χαλκίδας μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος αναμένεται να της προσφέρουν από 5 έως 7 βαθμούς. Και αυτό γιατί ναι μεν έχει δυο εύκολα ταξίδια σε Κρήτη (με Ηρόδοτο τη 18η αγωνιστική) και Λαμία (με Εσπερο την 22η) όμως το Ίλιον (20η) δεν προτίθεται να της χαρίσει βαθμούς και μάλιστα στο γήπεδο του. Στα εντός έδρας ματς τα πράγματα για τους «μπλε» είναι πιο δύσκολα καθώς «τρεις στις τρεις» αναμετρήσεις… δηλώνονται ως ντέρμπι (Ψυχικό 17η, Πόλις 19η,  Αετός 21η).

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

Με μια πρώτη ματιά κάποιος θα έλεγε ότι η Ένωση έχει αρκετά εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τα εκτός έδρας ματς της όμως κρύβουν κινδύνους που μόνο όσοι έχουν παίξει σε Λίντο και Πυθαγόρειο το γνωρίζουν. Και αυτό γιατί Εργοτέλης (17η) και Πολυκράτης (21η) δε χαρίζουν… κάστανα στο σπίτι τους. Ο Έσπερος Λαμίας (19η) πάλι είναι πιο βατός αντίπαλος σε σχέση με τη μαχητικότητα των άλλων δυο. Αβέβαιοι είναι και οι βαθμοί που μπορούν να συλλέξουν εντός έδρας αφού Αετός (18η) και Χαλκίδα (20η) θα καταφθάσουν στο κλειστό του Γ. Κακουρης  ώστε να αρπάξουν το «διπλό», ενώ πιο εύκολο αναμένεται το τελευταίο ματς με Πορφύρα (22η).

ΑΕΤΟΣ

Και τι δε θα έδιναν οι νεοφώτιστοι να άλλαζαν τα εκτός με τα εντός έδρας ματς τους. Όχι γιατί το Πόλις (17η) δεν μπορεί να κλέψει τους δυο βαθμούς από το κλειστό του Στρέφη, αλλά σε σχέση με τα παιχνίδια «φωτιά» (Ίλιον τη 18η αγωνιστική, Εργοτελης τη 19η και Χαλκίδα την 21η)  μακριά από το κάστρο του, οι σύλλογοι της Λαμίας (20η) και του Πολυκράτη (22η) μοιάζουν πιο βατοί αντίπαλοι. Φυσικά αν οι «ροσονέρι» καταφέρουν να κατακτήσουν 5 από τις 6 αναμετρήσεις που τους απομένουν ίσως είναι αυτοί που θα πάρουν το μαγικό χαρτάκι της ανόδου.

Ολοι οι αγώνες μέχρι το τέλος

17η αγ/κή 18η αγ/κή 19η αγ/κή 20η αγ/κή 21η αγ/κή 22η αγ/κή
ΨΥΧΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑ* ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ* ΝΙΚΗ ΑΜ. ΛΙΒΑΔΕΙΑ* ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΥΧΙΚΟ ΗΡΟΔΟΤΟΣ* ΠΟΛΙΣ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ* ΑΕΤΟΣ* ΕΣΠΕΡΟΣ*
ΙΛΙΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ* ΑΕΤΟΣ* ΕΣΠΕΡΟΣ* ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ* ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΠΟΛΙΣ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ* ΕΣΠΕΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ