Οι αντιδράσεις των περισσότερων ομάδων για την υποχρεωτική συμμετοχή 4 παικτών κάτω των 20 ετών στις 12άδες για την επόμενη χρονιά, οδήγησε την Ελληνική Ομοσπονδία στην τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου. Η ΕΟΚ ανέβασε λοιπόν κατά δύο χρόνια το όριο ηλικίας, ανακοινώνοντας σήμερα ότι για την επόμενη σεζόν όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τέσσερις “22άρηδες” (και όχι “20άρηδες”) στη 12άδα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Σύμφωνα με το άρθρο 6 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2011-12, προβλέπεται η δήλωση συμμετοχής 4 αθλητών μέχρι 20 ετών υποχρεωτικά για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Το ΔΣ της ΕΟΚ μετά την απόφασή του και λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικές προτάσεις των σωματείων λόγω της πρώτης εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, τροποποίησε τον όρο αυτό και όρισε για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά στην δωδεκάδα 4 αθλητών μέχρι 22 ετών (γεν. 1990 και νεώτεροι). Τονίζεται ότι οι 8 μπορεί να είναι πάνω από 22 ετών.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.

Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών που αποφασίστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΚ της 5 Μαρτίου 2012, ορίζεται στο άρθρο 54 περί ενστάσεων ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ομοσπονδία, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας».