Οι… gourmet γεύσεις φτάνουν στο τέλος!

Γεια σας,

Επιτέλους η αγωνία για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1 έλαβε τέλος την 29η αγωνιστική και αυτό  που πανηγυρίζει είναι το Ρέθυμνο γιατί είναι αυτό που το κρατάει τελικά στα χέρια του.
Ένα εισιτήριο που δεν είχε πολλούς σοβαρούς διεκδικητές αλλά είχε όσους χρειαζόταν για να το δούμε να γλιστράει, να χάνεται και να αλλάζει χέρια μέχρι να καταλήξει στη δεύτερη καλύτερη ομάδα μετά τον πρωταθλητή ΚΑΟΔ.

Ένα Ρέθυμνο που κέρδισε πανάξια αυτή την άνοδο καθώς στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν σοβαρό, ενώ σε κομβικά παιχνίδια είχε την έκρηξη και τη δύναμη που χρειαζόταν για να ξεκολλήσει από τους διώκτες του, αλλά και την τύχη με το μέρος του σε κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος.

Με τη μαγκιά τους λοιπόν, αν και γνώρισαν την ήττα στην Ερυθραία, που μάλλον πρέπει να ήταν η πιο γλυκιά ήττα των τελευταίων ετών. Οι παίκτες του Ρεθύμνου, παρά την απαξίωση που γνώρισαν όλη τη χρονιά για της ικανότητές τους οδήγησαν το καράβι στο σωστό λιμάνι, την σωστή ώρα κάνοντας τον καπετάνιο δυο φορές μάγκα, καθώς με τέτοιους μούτσους που είχε για ναύτες, έκαναν ένα πολύ καλό και πετυχημένο ταξίδι. Συγχαρητήρια και πάλι.

Οι Ίκαροι κατάφεραν να κρατήσουν την τρίτη θέση και ελπίζουν στην άνοδο με τον άλλο τρόπο. Αυτόν που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ελέω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Α1 και θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή να ανοίξει κάποια θέση .

Και πάμε τώρα στο αγαπημένο κομμάτι μας… Οι ουραγοί της Α2.

Τα πράγματα στην ουρά, που τον τελευταίο καιρό θυμίζουν κάτι από το reality μαγειρικής και μάλιστα με gourmet γεύσεις, ξεκαθαρίζουν και δείχνουν να φτάνουν στο τέλος τους.
Τα πρόγραμμα πήγε όπως το είχαν υπολογίσει στην παραγωγή και η αναμέτρηση για  το καλύτερο κυρίως πιάτο θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Μόνο το τι γεύση θα έχει δεν ξέρουμε.

Το Παγκράτι από τους πρωταγωνιστές  του ριάλιτι, πέρασε από την μέχρι πρότινος σκληρή  κριτική επιτροπή της Καισαριανής παρουσιάζοντας ένα απλό σε εμφάνιση  αλλά ικανοποιητικό πιάτο, χωρίς πολλές σάλτσες, παίρνοντας τους δύο πόντους της νίκης μετά από πάρα  πολύ καιρό εκτός έδρας και μαζί την ευκαιρία να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Αμαλιάδα παρουσίασε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή που την έχει κάνει διάσημη τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα όταν φιλοξενεί υψηλές προσωπικότητες –ομάδες κορυφής –και τα πήγε περίφημα για μία ακόμα φορά,  παίρνοντας και αυτή την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου κόντρα στο Παγκράτι στο Μετς .

Η παραγωγή έχει λίγες μέρες μπροστά της για να μας πει αν θα δώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν και θεατές για το τελικό αποτέλεσμα ή θα αναμετρηθούν μόνοι τους σε αυτό το τελικό, με έπαθλο την παραμονή Ά!… και τον χρυσό σκούφο!

Η Ολυμπιάδα και ο Αρχέλαος παρουσίασαν πολύ φιλόδοξα πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά η ομάδα της Κατερίνης ήταν εκείνη που πήρε τα εύσημα στο τέλος και μάλιστα στις λεπτομέρειες αφού η ομάδα της Πάτρας δεν τα κατάφερε στο στήσιμο και το γαρνίρισμα. Δύο στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και έβαλε σε μπελάδες τους «πορτοκαλί».

Η Ερυθραία ίσα που πρόλαβε να βγάλει το φαγητό από το φούρνο πριν καεί  και κάψει τις τελευταίες ελπίδες που είχε για παραμονή, κερδίζοντας το Ρέθυμνο και διατηρήθηκε στο παιχνίδι της παραμονής. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να γίνουν συνδυασμοί λάθος συνταγών και παράλληλα να πετύχει η δική της.

Έτσι τη φαντάστηκα σήμερα την Α2, ελπίζω μόνο να μη σας άνοιξα την όρεξη!

Σας ευχαριστώ πολύ,
Χρήστος Πετρόπουλος