Ολα έτοιμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3

Την αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3, που θα γίνει 23-26 στο Ζάππειο, σήμανε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Δεν είναι τυχαίο που η FIBA εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα τη διοργάνωση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αρχικά η FIBA ήθελε να γίνουν οι αγώνες στο Καλλιμάρμαρο, αλλά δεν ήταν δυνατό στο συγκεκριμένο χώρο να έχουμε χορηγούς και επιλέξαμε το Ζάππειο. Θα μας δοθεί η ευκαιρία όχι απλώς να προβάλουμε το μπάσκετ, αλλά και την ομορφιά της Αθήνας. Το 3×3 μπουσουλάει, αλλά όταν ολοκληρωθεί η διοργάνωση θα είναι ολόκληρο παλικάρι και θα έχει πάρει το δρόμο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η FIBA μάς ανέθεσε αυτό το γεγονός γιατί θέλει να παρουσιάσει στη ΔΟΕ το Νοέμβριο την υποψηφιότητα για να γίνει ολυμπιακό άθλημα, ακόμη και από το 2016. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομοσπονδία προωθεί το 3×3 και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που βγήκαν από αυτή τη διαδικασία. Πιστεύουμε πως στο Ζάππειο θα έρθει πολύς κόσμος και θα παρακολουθήσει ένα όμορφο άθλημα με θέαμα. Ευχαριστούμε τους αθλητές που δίνουν το ‘παρών’ και το Δήμο για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του. Να ευχηθούμε να έχουμε καλή επιτυχία. Έχουμε δώσει εξετάσεις και πιστεύουμε πως θα είμαστε άψογοι στη διοργάνωση».

Αριστείδης Γολέμης (μέλος ΔΣ ΕΟΚ): «Είναι μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα. Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και μήνες από την ομοσπονδία, ώστε η διοργάνωση να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ελπίζουμε να έχει παγκόσμια απήχηση παγκοσμίως. Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί είναι πανέμορφος και το μάτι του θεατή θα συναντά από τη μία το μπάσκετ, το Ζάππειο και την Ακρόπολη».

Νέλλη Παπαχελά (πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων): «Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά στο λίκνο της Αθήνας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3, σε έναν ιστορικό χώρο, το Ζάππειο, που χτίστηκε αρχικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη και 25 εθελοντές του οργανισμού. Η Αθήνα δεν είναι μόνο η πόλη του ένδοξου παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος, που έχει το δικό της φως. Καλωσορίζω στην πόλη μας τους αθλητές και τις ομάδες κι εύχομαι κάθε επιτυχία στη δική μας ομάδα».

Παναγιώτα Ψαράκη (εντεταλμένη σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού): «Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με την ΕΟΚ και πιστεύω πως θα είναι μία σπουδαία διοργάνωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Δήμος Αθηναίων είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό. Περιμένουμε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία».

Γιώργος Μπόγρης (παίκτης εθνικής ομάδας): «Είμαστε περήφανοι και νιώθουμε τιμή που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε αυτό το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3. Είδαμε τις εγκαταστάσεις στο Ζάππειο και είναι πραγματικά φανταστικές. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ, που θα προβάλει τους αγώνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά και την ΕΟΚ που για ό,τι χρειαστούμε είναι δίπλα μας».

Γιώργος Λιμνιάτης (προπονητής εθνικής ομάδας): «Ήμουν ο πρώτος προπονητής πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Το 3×3 είναι πOla ;etoimaολύ γρήγορο και θεαματικό, ελπίζουμε η διοργάνωση της Αθήνας να βοηθήσει ώστε να συμπεριληφθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Σε αυτή τη διοργάνωση δεν θα υπάρχει προπονητής στο γήπεδο, θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Με ρώτησαν αν έχω τους παίκτες που θέλω κι απάντησα πως έχω τα παιδιά που θέλουν περισσότερο να παίξουν. Τα παιδιά που έχουμε μαζί μας έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους με τις μικρές εθνικές ομάδες και αποτελούν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να φτάσουμε ψηλά. Επιλέξαμε να πάμε με νέα παιδιά κι όχι με μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες. Έχει μεγάλη σημασία η προσαρμογή στους κανονισμούς, πιστεύω πως ομάδες που θα έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τους κανονισμούς μπορούν να κερδίσουν άλλες που θα είναι ποιοτικά καλύτερες».

Ναυσικά Σταυρίδου (παίκτρια εθνικής ομάδας): «Είναι μεγάλη μας τιμή που επιλεγήκαμε για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να προβάλουμε το γυναικείο μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο Ζάππειο».

Γιάννης Γιαννόπουλος (προπονητής εθνικής ομάδας): «Ό,τι ξεκινά για πρώτη φορά θα έχει τα καλά του και τα κακά του. Πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Καλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε».