irakleio-ionikosΤελικό ανόδου δεν τον λες… Πολύ απλά διότι απομένουν άλλες οκτώ αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στον νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Αυτό βέβαια μην το πείτε στις δύο ομάδες που θα μπουν στις 16:00 του Σαββάτου στα “Δύο Αοράκια”. Για το Ηράκλειο και τον Ιωνικό Νίκαιας ο αυριανός αγώνας μοιάζει να είναι δίχως αύριο!

Οι δύο ομάδες θα μπουν στην “αρένα” κουβαλώντας τα μεγαλύτερα σερί νικών στο πρωτάθλημα (6-0 ο Ιωνικός και 5-0 το Ηράκλειο) και για διαφορετικούς λόγους η καθεμία δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο της ήττας. Το μεν Ηράκλειο διότι όχι μόνο θα αναγκαστεί να αποχωριστεί τη μοναξιά της κορυφής που αισθάνεται από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και επειδή σε περίπτωση (δεύτερης) ήττας από τον Ιωνικό, θα μετατραπεί από φαβορί σε αουτσάιντερ.

Το εκ διαμέτρου αντίστροφο ισχύει για τους Νικαιώτες, που εάν κάνουν το διπλό στο Ηράκλειο θα αποκτήσουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Ηρακλείου, έχοντας ακόμα και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο δικό τους γήπεδο την 30ή αγωνιστική. Εφόσον ηττηθεί βέβαια ο Ιωνικός, θα πρέπει μετά να ελπίζει σε πολλά δώρα των αντιπάλων του, αφού το μεν Ηράκλειο θα απομακρυνθεί κατά δύο βαθμούς, ο δε Αμύντας τον έχει νικήσει δύο φορές…

Αξιοσημείωτο είναι και ένα άλλο στοιχείο που αφορά την πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων, από τότε τουλάχιστον που αναμετρώνται σε επίπεδο Β΄ Εθνικής. Την τελευταία τριετία η ομάδα που κέρδιζε τον αγώνα του πρώτου γύρου, έκανε το δύο στα δύο και στον δεύτερο. Τη σεζόν 2013-14 αυτή η ομάδα ήταν ο Ιωνικός και την προηγούμενη το Ηράκλειο. Στον πρώτο γύρο ο Ιωνικός είχε νικήσει εύκολα το Ηράκλειο 86-58 στο κλειστό του Πλάτωνα.

Μεγάλο ματς και στην Ελευσίνα

Αν η αναμέτρηση στα “Δύο Αοράκια” είναι το μεγάλο ματς της 22ης αγωνιστικής, τότε αυτό που θα γίνει στην Ελευσίνα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο. Εκεί ο Πανελευσινιακός θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο, που δεν έχει πολλά περιθώρια για νέο στραβοπάτημα. Οι “κυανέρυθροι” θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Αμύντα, προκειμένου να παραμείνουν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα ο Αμύντας θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στον καταδικασμένο Προμηθέα Χαλανδρίου, που απέχει πια άλλες δύο ήττες από τον μαθηματικό υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική. Μόνο αδιάφορα δεν είναι και τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο λόγω της Αποκριάς. Ο κοινός στόχος, δε, των περισσότερων ομάδων που συμμετέχουν σε αυτά είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Οι μάχες για τη σωτηρία

Σε δυσχερή θέση είναι ο Εσπερος ΑΟΠΑ, που χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Παπάγο, όπως και ο Εργοτέλης, σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας που θα διεξαχθεί στο Ιλιον, από τη στιγμή που η τοπική Ενωση είναι η ομάδα που “κυνηγούν” όλες όσες βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Τις λιγοστές ελπίδες του για παραμονή στη Β΄ Εθνική θα προσπαθήσει να συντηρήσει ο Ικαρος, που θα φιλοξενήσει τον Κρόνο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, σε άλλο ματς-τελικό για την ομάδα του Αλέξη Παπαδάτου.

Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσει να κάνει και η Νίκη Αμαρουσίου απέναντι στο φορμαρισμένο και απελευθερωμένο εσχάτως Κορωπί, που μετράει τρεις σερί νίκες και έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Τέλος, το παιχνίδι με το μικρότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον της 22ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στον Χολαργό, εκεί όπου η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τρεις σερί ήττες, απέναντι στον Φιλαθλητικό. Δύο ομάδες που ούτε να ανέβουν μπορούν, ούτε να πέσουν…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χόλαργος-Φιλαθλητικός Καραβίτης-Στρέμπας
Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος ΑΟΠΑ-Παπάγος Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης
2ο ΓΕΛ Αμαρ. 17.00 Νίκη Αμαρουσίου-Κορωπί Παπαθανασίου-Γιακείμη
Δύο Αοράκια 16.00 Ηράκλειο-Ιωνικός Νίκαιας Συμεωνίδης-Τζίμα
Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμ.-Κρόνος Αποστολίδης-Χρηστίδης Π.
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Προμηθέας Χαλ. Μαγκουνής-Ουσταμπασίδης
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ενωση Ιλίου-Εργοτέλης Μαντήλας-Λιότσος
Β’ Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος Θεοδωρόπουλος-Ζακεστίδης