sun_basketballΚάθε κατεργάρης στον πάγκο του θα… αρχίσει να μπαίνει μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου νότου. Όχι πως όλα κρίνονται πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (έτσι όπως έχει εξελιχτεί) στην κορυφή, αλλά σίγουρα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιος θα παραλάβει το δεύτερο εισιτήριο για την άνοδο.

Κύριοι διεκδικητές η Νίκη και ο Παπάγου, οι οποίοι και οι δυο έχουν δύσκολες εξόδους αυτή την Κυριακή (13/4). Από τη μια η ομάδα του Αμαρουσίου πάει στην Πάτρα για να κλέψει το «διπλό» από τον ήδη ανεβασμένο Προμηθέα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να του χαλάσει τη φιέστα ανόδου που ετοιμάζει στο κλειστό της ΕΑΠ.

Από την άλλη, οι «στρατηγοί» πρέπει να σχεδιάσουν άρτια τις κινήσεις τους, ώστε να επιστρέψουν θριαμβευτές από την δύσκολη έξοδο της Ζακύνθου. Και οι δυο πάντως σε περίπτωση γκέλας πετάνε το μπαλάκι της… Β΄, στον άλλο. Φυσικά δεν ολοκληρώνεται εκεί υπόθεση, καθώς ακόμα τέσσερις αναμετρήσεις έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της προτελευταίας συνάντησης. Μπορεί αυτές να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως κατακλύζονται από τοπικές… διαφορές.

Χαρακτηριστική η αναμέτρησης ανάμεσα σε Μεσσήνη και Καλαμάτα, το οποίο έχει χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι. Παρόμοια είναι και το ματς στο Αγρίνιο, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Έσπερο, καθώς και το παιχνίδι στο Γαλάτσι με την ομώνυμη ομάδα (η οποία πια κινείται σε ρυθμούς ΕΣΚΑ) να αντιμετωπίζει το Σπόρτιγκ. Όσον αφορά το ματς που συμπληρώνει το πανόραμα, μπορεί να μην έχει τοπικιστική κόντρα, όμως σίγουρα το θέαμα ανάμεσα σε Κορωπί και Απόλλωνα θα χτυπήσει “κόκκινο”.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Ζάκυνθος – Παπάγου (Παναγούλας, 17.00)
Αγρίνιο – Έσπερος (ΔΑΚ Αγρινίου, 17.00)
Μεσσήνη – Καλαμάτα 80 (Μεσσήνης, 17.00)
Προμηθέας – Νίκη Αμαρουσίου (ΕΑ Πατρών, 17.00)
Κορωπί- Απόλλων Αρχ. Κορίνθου (Κορωπίου, 17.00)
Γαλάτσι – Σπόρτιγκ (Γαλατσίου, 17.00)