Ολα τα σενάρια στον 1ο Νότου

Ο πιο μπερδεμένος από τους τέσσερις όμιλους της Γ’ Εθνικής είναι χωρίς αμφιβολία ο 1ος του Νότου. Οχι φυσικά στην κορυφή, όπου η Αγία Παρασκευή έχει ήδη προβιβαστεί μαθηματικά στη Β’ Εθνική, αλλά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, όπου υπάρχουν 16 διαφορετικά σενάρια που εμπλέκουν 5 ομάδες. Κι αν ο Πορφύρας έχει σωθεί μαθηματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μένει αμέτοχος στα σενάρια, μιας και το δικό του αποτέλεσμα ενδέχεται να επηρεάσει την τύχη κάποιων ομάδων. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…

ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Ακόμα κι αν ηττηθεί από την Καλαμάτα, έχει σωθεί μαθηματικά, αφού έχει υπέρ του τις δύο από τις τρεις πιθανές ισοβαθμίες (με εξαίρεση τον Κρόνο), μεταφέροντας μάλιστα δύο νίκες επί της Ακράτας και του Παναιτωλικού.

ΑΚΡΑΤΑ

Σώζεται: Εάν νικήσει την ΕΑΠ, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που ηττηθεί από την ΕΑΠ, θα σωθεί μόνο εάν α) χάσει ο Παναιτωλικός στο Χολαργό και η ίδια χάσει από 1 έως 17 πόντους διαφορά.

Πέφτει: Εάν ηττηθεί από την ΕΑΠ και παράλληλα νικήσει ο Παναιτωλικός στον Χολαργό ή β) εάν χάσει από την ΕΑΠ με 18+ πόντους διαφορά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Παναιτωλικού.

ΚΡΟΝΟΣ

Σώζεται: Με νίκη επί του Εσπέρου, ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ήττας, θα χρειαστεί είτε α) νίκη του Παναιτωλικού και ήττα της Ακράτας με 1-6 πόντους διαφορά από την ΕΑΠ (δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία με ΕΑΠ και Ακράτα), είτε β) ήττα του Παναιτωλικού και ήττα της Ακράτας με 18+ πόντους διαφορά (δημιουργείται τετραπλή ισοβαθμία με ΕΑΠ, Ακράτα και Παναιτωλικό).

Πέφτει: α) Εάν ηττηθεί από τον Εσπερο και παράλληλα νικήσει και η Ακράτα, β) εάν χάσει από τον Εσπερο, νικήσει ο Παναιτωλικός και χάσει η ΕΑΠ με 7+ πόντους διαφορά, γ) εάν χάσει από τον Εσπερο, χάσει ο Παναιτωλικός και η Ακράτα ηττηθεί με 1-17 πόντους διαφορά από την ΕΑΠ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Σώζεται: α) Εάν νικήσει τον Χολαργό και χάσει ένας εκ των Ακράτα, Κρόνου ή και οι δύο β) σε περίπτωση ήττας, θα χρειαστεί νίκη της Ακράτας και ήττα του Κρόνου για να σωθεί.

Πέφτει: α) Εάν νικήσει τον Χολαργό και νικήσουν παράλληλα Κρόνος, Ακράτα, β) εάν χάσει από τον Χολαργό και συμβεί οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός εκτός από νίκη Ακράτας και ήττα Κρόνου.

ΕΑΠ

Σώζεται: Μόνο με νίκη επί της Ακράτας και με συνδυασμό αποτελεσμάτων: α) ήττες του Παναιτωλικού και του Κρόνου, β) νίκη Παναιτωλικού και ήττα Κρόνου. Σε αυτό το σενάριο χρειάζεται νίκη επί της Ακράτας με 7+ πόντους διαφορά. γ) ήττα του Παναιτωλικού και νίκη του Κρόνου. Σε αυτό το σενάριο χρειάζεται νίκη με 18+ πόντους διαφορά επί της Ακράτας.

Πέφτει: α) Εάν ηττηθεί από την Ακράτα, β) εάν νικήσει την Ακράτα και νικήσουν παράλληλα Παναιτωλικός, Κρόνος, γ) εάν νικήσει ο Παναιτωλικός, χάσει ο Κρόνος αλλά η ΕΑΠ νικήσει την Ακράτα με 1-6 πόντους διαφορά, δ) εάν χάσει ο Παναιτωλικός, νικήσει ο Κρόνος αλλά η ΕΑΠ νικήσει με 1-17 πόντους διαφορά.