Πέντε ομάδες μάχονται να αποφύγουν δύο θέσεις στη 30ή αγωνιστική της Α2 και τα κουκιά είναι μετρημένα σε αυτό το σημείο για τον Πιερικό/Αρχέλαο, το Παγκράτι και τον Κόροιβο. Η κατάσταση είναι σαφώς πιο μπερδεμένη για την Ολυμπιάδα και –ακόμα περισσότερο- για τον Πανερυθραϊκό. Αναλυτικά τα σενάρια είναι τα εξής για τις πέντε ομάδες:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Εάν νικήσει το Λαύριο θα παραμείνει στην Α2, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ακόμα και στην περίπτωση που ηττηθεί από το Λαύριο, πάντως, θα πέσει μόνο εάν νικήσουν τόσο η Ολυμπιάδα, όσο και ο Πανερυθραϊκός. Εάν νικήσει ένας εκ των δύο ή κανένας, αυτομάτως σώζεται.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ

Εάν νικήσει τον Απόλλωνα σώζεται αυτομάτως, εάν χάσει όμως υπάρχουν τρία σενάρια που τον ρίχνουν στη Β’ Εθνική. Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός «ήττα Ολυμπιάδας-νίκη Πανερυθραϊκού» ρίχνει τους Πατρινούς στη Β’ Εθνική, εκτός κι αν προκύψει τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιάδα-Παγκράτι-Κόροιβος (προϋποθέτει ήττα του Παγκρατίου και νίκη του Πιερικού). Αναλυτικά, οι συνδυασμοί των αποτλεσμάτων με τα οποία η Ολυμπιάδα υποβιβάζεται είναι τα εξής τρία (με δεδομένη την ήττα των «πορτοκαλί»): 1) νίκες Παγκρατίου, Πανερυθραϊκού, Πιερικού, 2) νίκες Παγκρατίου, Πανερυθραϊκού, ήττα Πιερικού, 3) ήττες Παγκρατίου, Πιερικού, νίκη Πανερυθραϊκού.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για το Παγκράτι. Εάν νικήσει τον Κόροιβο παραμένει στην Α2, εάν ηττηθεί πέφτει, με εξαίρεση μόνο ένα συγκεκριμένο σενάριο: να νικήσουν η Ολυμπιάδα, ο Πανερυθραϊκός και να χάσει ο Πιερικός, αποτελέσματα που δημιουργούν τετραπλή ισοβαθμία Πιερικού, Πανερυθραϊκού, Παγκρατίου και Κόροιβου, στο οποίο σώζεται και το Παγκράτι και ο Κόροιβος.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά για τον Κόροιβο. Εάν νικήσει στο Μετς σώζεται, εάν ηττηθεί… χάνεται. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο σενάριο για την ομάδα της Αμαλιάδας.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

Εάν χάσει από τον Αρκαδικό τότε θα πάρει αυτομάτως το δρόμο για τη Β’ Εθνική. Εάν νικήσει όμως η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς υπάρχουν 4 σενάρια στα οποία μένει στην κατηγορία και άλλα 4 στα οποία πέφτει. Ουσιαστικά χρειάζεται τον κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων, χωρίς να τον ευνοεί κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα! Οι 4 συνδυασμοί αποτελεσμάτων που διατηρούν την Ερυθραία στην Α2 είναι οι εξής (με δεδομένη τη νίκη των «ερυθρόλευκων»): 1) Νίκες Παγκρατίου, Πιερικού, ήττα Ολυμπιάδας, 2) Νίκες Ολυμπιάδας, Παγκρατίου, ήττα Πιερικού, 3) Νίκη Παγκρατίου, ήττες Ολυμπιάδας, Πιερικού, 4) Ηττες Ολυμπιάδας, Παγκρατίου, Πιερικού (πενταπλή ισοβαθμία).

Η βαθμολογία των ομάδων που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 41 12 17 2037 2084 -47
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 41 12 17 2121 2286 -165
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 41 12 17 2054 2106 -52
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 40 11 18 2129 2211 -82
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 40 11 18 2072 2154 -82