“Ολοι οι τρικαλινοί μαζί μπορούμε”, το μήνυμα των Ικάρων…

“Όλοι μαζί οι Τρικαλινοί μπορούμε”, είναι το σύνθημα που στέλνοι οι Ίκαροι Τρικάλων ενόψει της νέας σεζόν, στην οποία όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σκρέτας επισημαίνοντας ότι “… το πνεύμα μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι η συνέχεια του Τρικαλινού μπάσκετ” και δεν έκρυψε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο “Ντίνα” της πόλης ότι “… στόχοι της ομάδας είναι υψηλότεροι από την περσινή χρονιά με φόντο τις πρώτες θέσεις”! Στο πάνελ βρέθηκαν πέραν του προέδρου της ομάδας Κώστα Σκρέτα, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Αχιλλέας Παπαναστασίου, ο προπονητής Δημήτρης Μητσιάδης, ο γυμναστής Χρήστος Μπατατόλης και ο αρχηγός Γιώργος Φούντας.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στη δύσκολη χρονιά που πέρασαν οι Ίκαροι, κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια μέσω των εισιτηρίων διαρκείας, που ήδη έχουν τεθεί σε κυκλοφορία. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σκρέτας, που τόνισε: “Δεν θα κάνω αναδρομή στο παρελθόν θα προχωρήσω στο παρόν και το μέλλον. Όλοι ξέρετε ότι ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και ο Δημήτρης Μητσιάδης με τα περσινά του δρώμενα και με την περσινή προσπάθεια έχοντας δίπλα του τρία παλικάρια απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται στη θέση του προπονητή των Ικάρων στην οποία έχω την τιμή να ηγούμαι και στην οποία τα κλειδιά και την νέα χρονιά θα τα έχει ο Δημήτρης Μητσιάδης.

Επειδή είναι ένας άνθρωπος αγαπητός, πράος και μορφωμένος κια πάνω απ’όλα με όρεξη για δουλειά θέλω να τον στηρίξουμε όλοι, να τον βοηθήσουμε και την νέα χρονιά και δεν σας κρύβω ότι στόχοι της ομάδας είναι υψηλότεροι από την περσινή χρονιά με φόντο τις πρώτες θέσεις και αν όλα πάνε καλά και με τη βοήθεια του Θεού να κάνουμε την υπέρβαση.

Δεν είναι ο απόλυτος στόχος αλλά με την υποστήριξη των Τρικαλινών είναι εφικτός ο στόχος. Να χαιρόμαστε τον κόουτς και να του ευχηθώ καλή χρονιά.

Σε αυτή του την προσπάθεια δίπλα του θα έχει έναν εξαίρετο επιστήμονα τον Χρήστο Μπατατόλη, θα σας πω απλά και που φαίνεται η δουλειά κάποιων ανθρώπων η ομάδα φέτος δεν είχε κανέναν μα κανέναν τραυματισμό ούτε μυϊκό σχεδόν και να γνωρίζεται ο καλός γυμναστής φτιάχνει το καλό κορμί και ο καλός προπονητής το καλό μυαλό. Αυτό ο Χρήστος το πέτυχε και γι’αυτό ανανεώσαμε την συνεργασία μαζί του και την νέα χρονιά.

Κάνοντας άνοιγμα στον κόσμο από φέτος σαν διοίκηση για να βοηθήσουμε την ομάδα καλέσαμε ανθρώπους που θα πλαισιώσουν την ομάδα και ένας από αυτούς είναι ο Αχιλλέας Παπαναστασίου ο οποίος θα είναι ο γενικός αρχηγός της ομάδας.
Λόγω απουσίας εργασίας ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας θα είναι ο Φούλης Φούντας.
Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει από το πάνελ ένας άνθρωπος που έχει δείξει την αγάπη του για το μπάσκετ και όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα καλύτερος σαν το παλιό κρασί, είναι ο Γιώργος Φούντας που και φέτος θα είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Θα σας πω κάτι τελευταίο η ομάδα φέτος θα στηριχτεί και πάλι αποκλειστικά από Τρικαλινά παιδιά και σε δύο παιδιά που θα σπουδάζουν εδώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και εσάς τα Μ.Μ.Ε. που φέτος μας στηρίξατε και αυτή τη χρονιά σε οποιαδήποτε ενέργεια κάναμε.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής Δημήτρης Μητσιάδης, που τόνισε: “Είναι απόλαυση να συνεργάζεσαι με τον πρόεδρο Κώστα Σκρέτα δεν πλήττεις ποτέ κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Εγώ όλη τη χρονιά την απόλαυσα στα καλά του και στα άσχημα του.

Επίσης θέλω να πω ένα πράμα που τιμάει τον πρόεδρο που παρόλο είναι τόσα χρόνια στο χώρο δεν μπλέχτηκε ποτέ σε τεχνικά θέματα και τον ευχαριστώ γι’αυτό δημοσίως.

Θέλω να πω δύο πράματα ότι η ομάδα στήθηκε γύρω από τον Γιώργο Φούντα επιλογή η οποία μας δικαίωσε βγαίνοντας πρώτος σκόρερ στην κατηγορία. Πήραμε πολλά Τρικαλινά παιδιά πέρυσι και κυρίως με τον Αχιλλέα Ντούρβα όπου η ομάδα ανέβηκε πάρα πολύ. Επίσης σε όλες τις μεγάλες νίκες παρόν ήταν και ο Σταύρος Αργύρης όπως και ο Δημήτρης Στάνκοβιτς που μας βοήθησε πάρα πολύ αλλά φέτος θέλησε να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία και φυσικά του ευχόμαστε τα καλύτερα. Ο Φώτης Μπαρμπαρούσης ότι και να πω είναι λίγο και εφόσον εγώ συνεχίζω στην ομάδα θα είναι και ο Φώτης στην ομάδα.

Τέλος για τους μικρούς τον Θάνο και τον Θοδωρή χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα, όσο αυτοί γινότανε καύτεροι τόσο καλύτερη ήταν και η προπόνηση γαι την ομάδα καθώς ήμασταν 11 άτομα.

Αφήνω τελευταίο τον Φούλη Φούντα καθώς ήταν το κλειδί για την ομάδα μπορεί ο Γιώργος να ήταν ο αρχηγός αλλά ο Φούλης ήταν το κλειδί.

Δέχτηκε να παίζει ένα δύσκολο ρόλο καθώς έμπαινε και έπαιζε ως αλλαγή και δεν έλεγε τίποτα και φυσικά ήταν ο καλύτερος παίχτης.

Έτσι κύλισε η χρόνια έχοντας τους καλύτερους συνεργάτες όπως ο Χρήστος Μπατατόλης που για μένα άλλος καλύτερος από αυτός δεν υπάρχει στα Τρίκαλα και φυσικά τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας τον Δημήτρη Ζάχο που μας βοήθησε συμαντικά όπως και οι φροντιστές με κορυφαίο τον Σάκη Μπρέλλα.

Πήρα μια απόφαση για το μέλλον της ομάδας μαζί με τον πρόεδρο και αποφασίσαμε ότι το εγχείρημα που κάναμε με Τρικαλινούς παίχτες να το συνεχίσουμε. Θα εντάξουμε παίχτες που είναι στα Τρίκαλα που ανήκουν στα Τρίκαλα και δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε κάποιον άλλο παίχτη. Επίσης να ξέρεται ότι η εισήγησή μου ήταν από την περσινή την ομάδα να μείνει ο κορμός κάτι που ο πρόεδρος το έκανε και ότι εισηγήσει έχω κάνει ο πρόεδρος τις έχει υλοποιήσει.

Υπάρχουν δύο με τρία θέματα ανοιχτά επίτηδες ώστε να κινηθούμε σωστά για τα κλείσουμε. Το πνεύμα είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι η συνέχεια του Τρικαλινού μπάσκετ. Θέλω αυτά τα παιδιά να είναι η αφορμή για την συνλεχιση του Τρικαλινού μπάσκετ. Έχοντας το Γιώργο Φούντα στο οποίο θα χτιστεί η ομάδα γύρω από αυτόν να τον ευχαριστήσω να είναι υγιείς και να το απολαύσει”.

Τη… σκυτάλη πήρε ο γενικός αρχηγός Αχιλλέας Παπαναστασίου. “Θέλω από την μεριά μου να σας καλώς ορίσω, να πω ότι πέρυσι η ομάδα με εξέπληξε με την προσπάθειά της. Είχα συνομιλίες με τον πρόεδρο και την πρόταση να εμπλακώ και εγώ στην ομάδα. Η σκέψη μου είναι θέλω και εγώ μια Τρικαλινή ομάδα με Τρικαλινούς παίχτες. Θέλω το κλειστό της Μπάρας με άτομα όρθια κάτω από τις μπασκέτες. Θέλω να δω πολλά παιδιά. Να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους και όχι να είναι φίλαθλοι μόνο ο Κώστας Σκρέτας, ο Αχιλλέας Παπαναστασίου, Δημήτρης Μητσιάδης. Να δημιουργήσουμε σχέσεις τιμής με τους φιλάθλους, τους χορηγούς μας αλλά και με τα Μ.Μ.Ε. σε αυτή την προσπάθεια.

Θέλουμε την ανταπόκριση του κόσμου ξεκινώντας μια καμπάνια με τα εισιτήρια διαρκείας τα οποία θα είναι 50 ευρώ, 30 ευρώ, και 20 ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι πολύτεκνοι ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο.

Είναι συμαντικό να υπάρχει συνέχιση στο Τρικαλινό μπάσκετ και το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι θέλουμε την βοήθειά σας να δείξουμε ότι η καθημερινότητα θα είναι ρεαλιστική οικογενειακή και θέλουμε την βοήθεια σας να γίνουμε ένα με την Τρικαλινή κοινωνία και να πάμε ένα βήμα παραπάνω και όχι να βιαστούμε να φτάσουμε παραπάνω.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω σε μία καλή χρονιά και συνεργασία”.

.
Διαβάστε ακόμη…