Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά του Ιωνικού Νικαίας

Η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στο γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα συνοδεύεται πάντα από ιδιαίτερες στιγμές. Ανάλογες ήταν κι εκείνες που έζησε την Κυριακή, παρακολουθώντας από κοντά την ολοκλήρωση του 1ου τουρνουά του ΑΟ Ιωνικού Νικαίας, το οποίος στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Την τελετή λήξης παρακολούθησαν αρκετοί αθλητές και γονείς των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, επώνυμοι κι ανώνυμοι φίλοι του μπάσκετ κι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώ η μπασκετική οικογένεια του Ιωνικού Νικαίας τίμησε διακεκριμένους αθλητές και παράγοντες του μπάσκετ, ξεκινώντας από τον Βασιλη Καββαδά πρώην παίκτη της διοργανώτριας ομάδας και νυν του Πανιωνίου, ως παράδειγμα αθλητή που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ιωνικού, τον Γιώργο Καλαφατάκη, παλαίμαχο αθλητή του Ιωνικού Ν. και νυν προπονητή με διεθνείς επιτυχίες, τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, κ. Σ. Νικολάκη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του μπάσκετ και την υποστήριξη στην διεξαγωγή του τουρνουά, τον Σύνδεσμο Διαιτητών της ΕΣΚΑΝΑ, για την συνδρομή στη διεξαγωγή του τουρνουά. Δια χειρός του προέδρου του Ερασιτέχνη Ιωνικού, κ. Τ. Αριστειδόπουλο, βραβεύθηκε ο Πανελευσινιακός για την επιτυχία άνοδου στην Α1.

Λίγο αργότερα μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν ο Π. Γιαννάκης που βράβευε τον προπονητή των επιτυχιών του Ανδρικού τμήματος του Ιωνικού κ. Δημήτρη Μισιακό και παρέδιδε τα μετάλλια στην αντρική ομάδα του Ιωνικού, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Νικολάκης παρέδιδε το κύπελλο του Πρωταθλητή ΕΣΚΑΝΑ στους αθλητές της ομάδας του Ιωνικού.

Όσον άφορα στις ατομικές διακρίσεις του τουρνουά, βραβεύθηκαν οι χρησιμότεροι παίκτες (MVP) του τουρνουά ανά κατηγορία όπως επιλέχθηκαν από τους συμμετέχοντες προπονητές. Για την ηλικιακή κατηγορία 2002, βραβεύθηκαν οι ισοψηφήσαντες αθλητές Λιοδάκης (Π. Φάληρο) και Χατζηκυριάκος (Ιωνικός Ν.), στην κατηγορία 2000, ο αθλητής του Ιωνικού Ν., Τζερμπατζίδης, και στην κατηγορία 1997-8, ο αθλητής του Πανελευσινιακού, Τσίγκος.

Στο αγωνιστικό μέρος, στο Παιδικό (1997-98) την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ίκαρος Κ. που επικράτησε του Φαλήρου με 56-38. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιωνικός Ν. που επικράτησε το Σάββατο του Πανιωνίου με 69-62.

Στην Κατηγορία 2000, μετά από έναν εξίσου συναρπαστικό αγώνα, νικητής και πρώτος, αναδείχθηκε ο Πανιώνιος επικρατώντας του Ίκαρου Καλλιθέας με 40-33. Την 3η θέση κατέλαβε ο Ιωνικός Ν. μετά από νίκη επί του Πανελευσινιακού με 43-12.

Στην Κατηγορία 2002 ο Πανιώνιος επιβλήθηκε στον τελικό στην παράταση του Π. Φαλήρου με 32-30. Στον μικρό τελικό, ο Αρίωνας επικράτησε με 35-27 του Ιωνικού.

Ο Ιωνικός Νικαίας, ευχαριστεί όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά και συγχαίρει όλους τους αθλητές, τις ομάδες του αλλά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή σ’ αυτό το όμορφο αθλητικό γεγονός που διήρκησε έναν και πλέον μήνα, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον προσεχή Μάιο.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΚΟ (1997-98)
1. Ίκαρος Καλλιθέας
2. Π. Φάληρο
3. Ιωνικός Νικαίας (Α)
4. Πανιώνιος
5. Δραπετσώνα
6. Πανελευσινιακός
7. Ιωνικός Νικαίας (Β)
8. Μίλωνας
9. Τερψιθέα
10. Άρης Νικαίας

Κατηγορία 2000
1. Πανιώνιος
2. Ίκαρος Καλλιθέας
3. Ιωνικός Νικαίας (Α)
4. Πανελευσινιακός
5. Αμφιάλη
6. Παλαιό Φάληρο
7. ΔΑΟ Αγ. Βαρβάρας
8. ΑΕΚ

Κατηγορία 2002
1. Πανιώνιος
2. Π. Φάληρο
3. Αρίων
4. Ιωνικός Νικαίας
5. Άρης Νικαίας