«Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης»

Μετά το διπλό επί του Δούκα η Νίκη Βόλου μπορεί πλέον να αισθάνεται σαφώς πιο άνετα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Βολιώτες πέτυχαν την εκτός έδρας νίκη που τους βάζει πάλι σε θέση ισχύος, απέναντι στο Ηράκλειο και την Αγία Παρασκευή, τις ομάδες δηλαδή που μοιάζουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για την τρίτη και την τέταρτη θέση. Ο λόγος πάντως για τον οποίον έφυγαν από την Αθήνα με το ροζ φύλλο αγώνα, είναι απλός…

«Ηταν η πρώτη φορά που δεν επηρεαστήκαμε από την κακή επιθετική μας εικόνα. Βάλαμε 29 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς στην άμυνα. Η εικόνα που δείξαμε στο γήπεδο ήταν… ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης» τονίζει ο Γιώργος Ζαφειρούδης, που είδε τους παίκτες του να ανταπεξέρχονται τις δυσκολίες του αγώνα, παρά τις απουσίες των Χρηστομάνου, Σαμαρά και Μαυρογιάννη (με τον τελευταίο υπήρξε μπέρδεμα με το δελτίο του και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί).

Αυτή τη βδομάδα η Νίκη Βόλου μπορεί να… κάτσει και να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, αν και δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά στα… πάνω πατώματα της βαθμολογίας αυτή την Κυριακή. Από εκεί και πέρα, πάντως, ο Ζαφειρούδης τα έχει κάνει τα πλάνα του. «Εχουμε το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις ομάδες που διεκδικούν την τρίτη θέση, αλλά και το βαθμολογικό προβάδισμα» συνεχίζει ο προπονητής της Νίκης Βόλου, που χαρακτηρίζει «εντυπωσιακή» την πορεία της ομάδας του, τονίζει ότι «κανείς δεν μας περίμενε», εντούτοις θεωρεί ότι κάτι άλλαξε στην ομάδα μετά τη βαριά ήττα στο Στρατώνι.

«Από τη… χαζομάρα που κάναμε στο Στρατώνι, μετά την ήττα εκείνη όπου παίξαμε τραγικά, έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε συνέχεια την άνοδο και αυτό έχει βγάλει λίγο την πίεση από πάνω μας. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, σημασία έχει να παίζουμε εμείς καλά. Πλέον είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».