Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας των Σιταρίδη και Γκέκα εξέδωσαν ο ΑΓΣ Ιωαννίνων χαρακτηρίζοντας δε τον τελευταίο ακατάλληλο. Ο σύλλογος αναφέρεται στις αποφάσεις των ρέφερι (όπως τις 29 βολές τα Γρεβενά, 9 τα Γιάννενα), τονίζοντας όμως πως δεν ζητάνε εύνοια, αλλά το αυτονόητο…

Αναλυτικά:

«Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στα Γρεβενά και σε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, νιώθοντας απίστευτη οργή και αγανάκτηση για την απαράδεκτη εις βάρος μας διαιτησία,είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε καταγγελία για την σφαγιαστική διαιτησία των κ.κ. Σιταρίδη και Γκέκα.

Ο ΑΓΣΙ  δεν συνηθίζει να εκδίδει ανακοινώσεις – αυτή είναι η πρώτη, και τελευταία ελπίζουμε – αλλά φαίνεται πως κάποιοι ερμηνεύουν τη σιωπή μας, ως αδυναμία. Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι και στα δύο προηγούμενα παιγνίδια της ομάδας μας η διαιτησία δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντικειμενική, θεωρήσαμε όμως ότι ήταν τυχαία γεγονότα που δεν θα είχαν συνέχεια. Χθες όμως το κακό παράγινε, 29 βολές τα Γρεβενά 9 εμείς, διπλάσια φάουλ εμείς, 4 τεχνικές ποινές , αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα χωρίς λογική, τα ίδια φάουλ στο ένα και στο άλλο καλάθι σφυριζόταν  μόνο εναντίον μας , καλάθια εκτός χρόνου μετρούσαν, βήματα βγαλμένα από ταινίες φαντασίας, αιφνιδιασμός τελευταίου παίκτη που σημειώνει καλάθι να  κόβεται με απλό φάουλ και να γυρνάει η φάση πίσω, και πολλά  άλλα απερίγραπτα. Δυστυχώς  το παιγνίδι δεν είχε κάλυψη video και δεν μπορούμε να το προσκομίσουμε.

Ο μεν κύριος Σιταρίδης με την προκλητική συμπεριφορά του προς τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες της ομάδας μας από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, μας έβαλε σε σκέψεις, ότι τα λάθη στα οποία υπέπεσε, μόνο ανθρώπινα δεν ήταν, σε παρατήρηση μας δε για τις τεχνικές ποινές που μας έδωσε μας είπε και το ανεκδιήγητο ότι ήμασταν εριστικοί από το 1ο λεπτό, και όταν του αντιτείναμε ότι από το 1ο λεπτό σφύριζε τα πάντα εναντίον μας είπε «αυτό είναι άλλο θέμα» λες και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε  την λαϊκή παροιμία «σφάξε με αγά μου να αγιάσω».

Για τον κ. Γκέκα το μόνο πού μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι ακατάλληλος ακόμη και για διαιτητής μίνι πρωταθλήματος, σφύριζε όπου όπως  και όποτε ήθελε, ενώ στα τελευταία λεπτά που κρίθηκε το παιγνίδι σφύριζε μόνο αυτός και μόνο εναντίον μας σε όλο το γήπεδο και μπροστά  στον κ. Σιταρίδη, ο οποίος  είχε κρυφτεί.

Δεν ζητάμε την εύνοια κανενός, απλά το αυτονόητο. Ισονομία, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η Διοικούσα Επιτροπή τμήματος Καλαθοσφαίρισης  Α.Γ.Σ.Ι».