Στο πρωτάθλημα των κανονισμών-λάστιχο και των “χαμένων” οδοιπορικών, δεν θα μπορούσε να λείψει και η πρώτη… έκρηξη κατά της διαιτησίας. Αυτή έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Πολίχνη και εκφραστής της ήταν η Αναγέννηση, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις των διαιτητών του αγώνα με τη ΜΕΝΤ. Ιδού λοιπόν ποια είναι η άποψη του Τέλη Ψάλτου, προέδρου της Αναγέννησης, για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Πολίχνης…

«Οι διαιτητές του αγώνα με τη ΜΕΝΤ αλλοίωσαν το αποτέλεσμα με τα αλλοπρόσαλα σφυρίγματά τους. Εκριναν το παιχνίδι σφυρίζοντας προκλητικά κατά της ομάδας μας. Αποτελεί ντροπή για το χώρο αυτή η διαιτησία. Είναι ντροπή να απογοητεύονται κάποιοι παίκτες, κάποιοι προπονητές και κάποιοι παράγοντες επειδή έρχονται αυτοί οι κύριοι και σφυρίζουν ό,τι θέλουν» δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης της Αναγέννησης.

«Ο κύριος Πουρσανίδης θα πρέπει να το σκεφτεί εάν θα ξανασφυρίξει έτσι σε άλλη έδρα. Εμείς δεν έχουμε έδρα, αλλά σε άλλο γήπεδο δεν θα έφευγε. Αυτός ο κύριος έχει προηγούμενα με την ομάδα μας και είναι επικίνδυνος και ανίκανος… Εμείς, ως Αναγέννηση Φλόγας, θα κάνουμε έγγραφη διαμαρτυρία στην ΚΕΔ και θα ζητήσουμε να μην μας ξανασφυρίξουν στο μέλλον ούτε ο Πουρσανίδης, ούτε ο Τσιρτσιμάλης.

Εγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι με τη λήξη ο συνοδός της Α’ ομάδας, Τέλης Ψάλτου, ήρθε προς το μέρος μας και μας είπε “είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία”. Ετσι είπα και το εννοώ. Στα τόσα χρόνια που είμαι στο μπάσκετ έχω μάθει να παλεύω πρώτα για το μπάσκετ και μετά για την ομάδα μου.

Αυτό που ξέρω είναι ότι εάν η Αναγέννηση ήταν ομάδα της Πελοποννήσου, θα έπαιζε στην Α2. Εάν οι Ικαροι Σερρών ήταν ομάδα της Πελοποννήσου θα έπαιζε στην Α1.

Δεν φοβάμαι κανέναν παράγοντα και δεν με τρομάζει κανένας».