«Οσο είμαι εγώ εδώ, η Καβάλα θα κατέβει στην Α2»

Την πρόθεση της να κατεβάσει κανονικά ομάδα στην Α2 επιβεβαίωσε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο metrosport.gr. Ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας μίλησε επίσης για την κρίση που έχει επηρεάσει τον ίδιο και την ομάδα, την πολύκροτη απορρόφηση από το Πανόραμα, τις λανθασμένες φετινές επιλογές, ενώ υποσχέθηκε ότι η Καβάλα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά στην Α2, θέλοντας να βάλει τέλος στα όποια (αντίθετα) σενάρια έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς…

Αναλυτικά ο Κώστας Παπακωνσταντίνου μίλησε:

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες της ομάδας:

«Κανείς δεν έχει χάσει χρήματα από μένα, αλλά η κρίση δυστυχώς έχει επηρεάσει και την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη ότι οφειλή υπάρχει και θα υπάρξουν συζητήσεις με όλους. Υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις και λείπω πολύ από την Καβάλα. Το κακό φέτος ήταν ότι δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με την ομάδα και ήταν λογικό να γίνουν λάθη. Η αλήθεια είναι ότι πήρα ρίσκο φέτος με τις επιλογές που έκανα και δε μας βγήκαν. Δεν πειράζει τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε και η Καβάλα θα είναι εξίσου ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά».

Για τις τέσσερις αλλαγές προπονητών:

«Η κάθε επιλογή προπονητή είχε τη λογική της. Στην αρχή επιλέξαμε να πάμε τον Χουγκάζ, μετά ανέλαβε ο Γαλάνης, ήρθε ο Κορωνιός και καταλήξαμε με τον Αλεξανδρή. Όλες οι επιλογές έγιναν με γνώμονα την ιδιαιτερότητα που είχαμε εκείνη την χρονική περίοδο και με σκοπό πάντα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Όμως, το κάθε τι κρίνεται από το αποτέλεσμα και δυστυχώς ο υποβιβασμός δε μας δικαιώνει».

Για τη συμμετοχή στην Α2:

«Η ομάδα θα είναι άκρως ανταγωνιστική στην Α2 και θα έχει ένα ικανοποιητικό ρόστερ. Λογικό είναι να θέλουμε τελειώνουμε τις εκκρεμότητες της φετινής χρονιάς. Πριν προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της επόμενης. Άλλωστε, θα πρέπει να δούμε τι γίνεται γενικά στην κατηγορία και να κάνουμε κινήσεις σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατέβει η Καβάλα στην Α2 όσο είμαι εγώ».

Για την προ ετών απορρόφηση από το Πανόραμα:

«Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα εκπροσωπεί την περιοχή και αφού βρέθηκε η χρυσή τομή με τη διοίκηση του Πανοράματος, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που έχει καλή πορεία. Εγώ από τη μεριά μου δεν ήξερα πολλά και ίσως να αδίκησα κάποιους εκείνη την περίοδο, αλλά ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Νομίζω ότι έστω και καθυστερημένα δεν έχασε κανείς τα χρήματά του και προσπαθήσαμε να κάνουμε κάθε χρονιά ένα βήμα παραπάνω.

Η δεύτερη και η τρίτη χρονιά της ομάδας θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες στα δέκα χρόνια της παρουσίας μου. Η Καβάλα είναι κομμάτι της ζωής μου και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να είναι γεμάτο το κλειστό της Καλαμίτσας. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και νομίζω ότι όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Δε θέλουμε τη βία, θέλουμε στήριξη και υγιείς συνθήκες. Η μπασκετική ομάδα είναι μέρος της κοινωνίας και για το λόγο αυτό θέλουμε να έχουμε οργανωμένες ακαδημίες».

Για τη φιλία του με τον Βασίλη Οικονομίδη:

«Δεν είναι μυστικό ότι συνδέομαι με στενή φιλία με τον Βασίλη Οικονομίδη και έρχεται συχνά στο γήπεδο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω καλές σχέσεις με τον Γιώργο Χαλβατζάκη. Απλά θεωρώ ότι επαγγελματικές ομάδες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κερδοσκοπικές εταιρείες. Κανένας πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος δε θα βγάλει κέρδος και είναι λογικό αυτό που λέω, ειδικότερα σήμερα που όλα θέλουν σωστή οργάνωση και πρόγραμμα. Η Καβάλα έκανε τις επιλογές της και προσπάθησε όσο γίνεται να πηγαίνει με το καλό του αθλήματος».

Για τη συμμετοχή στη Βαλκανική Λίγκα:

«Φυσικά και θέλουμε τη στήριξη από κάθε φορέα. Η ομάδα είναι κομμάτι της πόλης και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να συμμετέχουμε στη Βαλκανική Λίγκα. Ακούστηκε το όνομα της πόλης στα Βαλκάνια και κάναμε κάτι διαφορετικό. Δεν πήρα την απόφαση μόνος μου και κάναμε κάτι διαφορετικό για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Κάναμε λάθη, αλλά ποτέ δε θέλησα να ζημιώσω την ομάδα με τις αποφάσεις μου. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι πρόεδρος σε μία ΚΑΕ».

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητές του:

«Την ίδια αγάπη που έχω για το μπάσκετ έχω και για τα άλλα κομμάτια στη ζωή μου. Θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να ανταποκριθώ στον επαγγελματικό κλάδο που είμαι με επιτυχία. Η αλήθεια ότι πολλές φορές ο χρόνος δε φτάνει για όλα τα πράγματα και χρειάζονται τότε καλοί συνεργάτες. Σκοπός μου είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα, αλλά η κρίση δεν έχει αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο».

Για το αν θα μπορούσε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός για την Καβάλα:

«Θα μπορούσε, αλλά οι πολλές αλλαγές και οι ήττες μέσα στην έδρα μας κόστισαν πολλούς βαθμούς. Η ουσία είναι να μάθουμε από τα λάθη μας. Όλοι φταίξαμε. Το μπάσκετ είναι για μένα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και δε λέω ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Μέσα από τις αποτυχίες μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος».