«Οταν σε έχουν στη… μπούκα»

Ο Πανερυθραϊκός εξέφρασε τα έντονα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον Αετό μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα. Παράλληλα, η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει παράσταση του dvd του αγώνα στην ΚΕΔ, ζητώντας και την εξαίρεση των διαιτητών Μπούκα και Ντάβαρη από μελλοντικά παιχνίδια της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι σε μεγάλο ύψωμα ο ιστορικός λόφος του Στρέφη, αγναντεύεις μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας και προφανώς προτού μπεις στο κλειστό γήπεδο μπορεί και να έχεις… ζαλιστεί. Είναι και ο ήλιος έντονος, ειδικά τα απογεύματα, όπως για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή και προφανώς οι ρέφερι ήταν… επηρεασμένοι από το όλο σκηνικό.

Κι όμως, ο Πανερυθραϊκός μπήκε στο παρκέ για να κάνει το αυτονόητο. Να παίξει μπάσκετ, να τιμήσει την επιτυχημένη πολύχρονη πορεία του στις εθνικές κατηγορίες και να διεκδικήσει (στο ματς με τον Αετό) ό,τι του αναλογούσε. Επί ίσοις όροις, όμως. Διότι σε έναν αγώνα, τον τελευταίο φετινό στο πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας (Β’ Εθνική), οι δύο αντίπαλοι είχαν ως στόχο τη νίκη και την τρίτη θέση στην κατάταξη. Που υπό προϋποθέσεις, ενδεχομένως, οδηγήσει κάπου… ψηλότερα.

Πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο κι ενώ το ματς παιζόταν στις λεπτομέρειες, υπήρξε η δυναμική… παρέμβαση των «γκρι» για τον καθορισμό του νικητή. Μα πώς να διεκδικήσεις το δίκιο σου, απλώς το 50-50, από δύο ρέφερι που είχαν προαποφασίσει τι θα σφυρίξουν; Το δίδυμο Ντάβαρη-Μπούκα βάλθηκε να τρελάνει κόσμο. Γι’ αυτό και ο επίσημος Πανερυθραϊκός καταθέτει άμεσα το DVD του αγώνα στην ΚΕΔ, η οποία ελπίζουμε να επιληφθεί του θέματος.

Ζητούμε δε, την οριστική εξαίρεση των δύο διαιτητών από τους μελλοντικούς αγώνες μας, ώστε να προστατευθεί η ομάδα μας. Οι συγκεκριμένοι κύριοι κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς στέρησαν από τους αθλητές μας (πολλοί από τους οποίους είναι νεαροί και προερχόμενοι από τοπικά πρωταθλήματα) τη δυνατότητα να κάνουν το προφανές: Να παίξουν μπάσκετ στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να ολοκληρώσουν με το κεφάλι ψηλά την αξιοπρόσεκτη φετινή πορεία που είχε η ομάδα μας.

Ο Πανερυθραϊκός ουδέποτε απασχόλησε εξωαγωνιστικά και ούτε πρόκειται να το κάνει, πιστός στις αρχές του και στην μεθοδική προσπάθεια που γίνεται. Φωτεινό παράδειγμα οι ακαδημίες του σωματείου μας που απαριθμούν 250 εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές του υγιούς (και όχι αυτού που μας… πασάρουν) αθλητισμού.

Όμως, όταν οι ρέφερι αποφασίζουν να «εκτελέσουν» την ομάδα, τον (εκ των εμπειρότερων) Νίκο Μακρή, φορτώνοντας φάουλ, σφυρίζοντας αντίθετα και… μονόπλευρα και αποβάλλοντας με το «έτσι θέλω» τον (εκ των αρχηγών μας) Τάσο Καλλιανιώτη, τι να πρωτοαναφέρεις; Και παράλληλα μην επιτρέποντας στον (μακροβιότερο τεχνικό επαγγελματικών/εθνικών κατηγοριών) Δημήτρη Χουχουλή, να ασκήσει τα καθήκοντά του, τι να διεκδικήσεις;

Σε ένα ντέρμπι το γεγονός πως θα υπάρξει ένταση, πίεση δεν μπορεί να θεωρείται και αυτόματη «εξόντωση» της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Πανερυθραϊκός παραμένει ενωμένος, αποπροσανατολίζοντας πολλούς που (δυστυχώς γι’ αυτούς) περίμεναν -καιρό τώρα- τον αφανισμό του. Όταν σε έχουν… στην μπούκα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε γεμίζουν με περισσότερο πείσμα και όρεξη για να συνεχίσεις απρόσκοπτα την δουλειά σου. Και αυτό θα κάνουμε, προς απογοήτευση πολλών».