«Οταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο, το κίνητρο είναι τεράστιο»

Ενώ οι Νέοι προελαύνουν στο Ταλίν, η Εθνική Εφήβων ετοιμάζεται κι αυτή για τη δική της (ακόμα δυσκολότερη) μάχη στο Ευρωμπάσκετ U18 της Λετονίας, το οποίο αρχίζει την Πέμπτη. Ο Γιώργος Διαμαντάκος είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μίλησε λοιπόν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προετοιμασία, αλλά και αυτά που περιμένουν να δουν οι Ελληνες διεθνείς στα γήπεδα της Λετονίας…

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:

– Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε. Κράτησε περίπου ένα μήνα, είχε οκτώ δυνατά φιλικά και σκληρές προπονήσεις. Οι εντυπώσεις σου;

«Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δουλέψαμε σκληρά και είδαμε τις αδυναμίες μας. Δεν πήγαμε τόσο καλά στα φιλικά, αλλά είχαμε κάποιους τραυματισμούς και ατυχίες. Πιστεύω πως με την έναρξη της διοργάνωσης θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

– Το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά ήσασταν και παλαιότερα συμπαίκτες βοηθά;

«Σίγουρα, είναι κάτι πολύ θετικό. Οι περισσότεροι δεν παίζουμε για πρώτη φορά μαζί αυτό το καλοκαίρι, γνωριζόμαστε εδώ και κάποια χρόνια και το κλίμα είναι πολύ καλό μέσα κι έξω από το γήπεδο».

– Αντιμετωπίζετε κατά σειρά την Τσεχία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Ρωσία. Έχετε μελετήσει τις ομάδες αυτές;

«Έχουμε πάρει μία ιδέα από τους αντιπάλους μας, αλλά θα τους δούμε πιο διεξοδικά πριν τους αγώνες. Την Τσεχία και τη Ρωσία τις γνωρίζουμε από την Παίδων και πρόκειται για πολύ δυνατές ομάδες. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι άγνωστος αντίπαλος και μάλλον ο πιο βατός για μας».

– Μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους στη διοργάνωση;

«Ό,τι και να πούμε θα είναι πρόωρο και ριψοκίνδυνο. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ μπορούμε, να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται και θα δούμε πού θα μας βγάλει ο απολογισμός».

– Η συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και γενικότερα οι «μικρές» Εθνικές ομάδες έχουν εξαιρετική παράδοση. Αποτελεί αυτό για σας ένα επιπλέον βάρος;

«Σίγουρα είναι ένα βάρος, αλλά περισσότερο μας γεμίζει αίσθημα ευθύνης παρά λειτουργεί αρνητικά αυτή η παράδοση. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε αντάξιοι αυτής της ιστορίας».

– Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα επίπονη, σχεδόν καθημερινά με παιχνίδια και λιγοστές ανάσες. Είστε έτοιμοι να αντεπεξέλθετε;

«Πιστεύω πως ναι. Όλοι μας έχουμε μεγάλη όρεξη για μπάσκετ και όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο το κίνητρο από μόνο του είναι τεράστιο, οπότε ξεχνάμε την κόπωση».