Ο… νόμος των Ελλήνων!
ΕΛΛΗΝΕΣ –REST OF THE WORLD 141-122

Πὐργος, αποστολή

Η λέξη που χαρακτηρίζει το All Star Game είναι «ελεύθερο παιχνίδι». Και φυσικά οι παίκτες που συμμετέχουν σ’αυτό γνωρίζουν ότι είναι χαρά, διασκέδαση κι ευκαιρία για να ξεσκάσουν. Να κάνουν τα κόλπα τους στο παρκέ και να μην φοβούνται ότι οι προπονητές θα τους… κράξουν. Βέβαια οι παίκτες πάντα κυνηγούν τη νίκη, κι αυτό έκαναν και πάλι με τους Έλληνες να κερδίζουν με 141-122 τους Rest of the world, επαναλαμβάνοντας ότι συμβαίνει στα τελευταία All Star Game.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παρκέ καθώς από το πρώτο λεπτό του αγώνα επιχείρησαν να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ». Η άμυνες δεν υπήρχαν ούτε για… δείγμα (άλλωστε το μαρτυρά και το υψηλό σκορ), ενώ τα καρφώματα από τους Πάτ Καλάθης, Φώτσης, Μάρσαλ, Μπατίστ, Σίμονς και Σμιθ διαδέχονταν το ένα το άλλο!

Οι Ελληνες αν και τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα  καλάθι του Πατ Καλάθι ισοφάρισαν (8-8) έχοντας από εκείνο το σημείο και μετά ένα μικρό προβάδισμα με τη μέγιστη να φτάνει στο +6 (14-8). Ομως  τ ασυνεχόμενα καρφώματα βρήκαν τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες (30-30).

Από τα μισά της δεύτερης περιόδου οι Ελληνες σταρ ανέβασαν στροφές και με τον Πατ Καλάθη να είναι ο… οδηγός ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα (67-54).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες τόσο της Ελληνικής όσο και της ξένης ομάδας διαγωνίζονταν για το ποιος θα βάλει τους περισσότερους πόντους! Γρήγορο παιχνίδι, πολλά καρφώματα, ελεύθερα τρίποντα ήταν τα στοιχεία του παιχνιδιού.
Αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεπεράσει…  κατά πολύ τους 100 πόντους . Οι παίκτες προσέφεραν πραγματικό θέαμα αφήνοντας ικανοποιημένους όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Πύργου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:  30-30, 67-56, 100-82, 141-122
ΕΛΛΗΝΕΣ (Αλεξανδρης – Σφαιρόπουλος): Ν. Καλάθης, 11 (1), Νικολαϊδης 11(3), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5, Π. Καλάθης 24 (2), Διαμαντίδης 13 (3), Καϊμακόγλου 4, Μαυροκεφαλίδης 22, Βουγιούκας 6, Χαρίσης 15, Φώτσης 18 (2).

REST OF THE WORLD (Ομπράντοβιτς-Πρίφτης): Νίκολας 10 (2), Σμιθ 13 (1), Τεόντοσιτς 7 (1), Μάρσαλ 11 (1), Ερτσεγκ 4, Τόμσον 12 (1), Παλάσιο 3, Σίμονς 4, Νεστέροβιτς 6, Μπάξτερ 20 (1), Μπατίστ 14, Χάρις 18 (2).

Ο Αντώνης Φώτσης αναδείχθηκε MVP του All star Game και φυσικά έτυχε της αποθέωσης των μικρών φίλων του μπάσκετ που βρέθηκαν στο γήπεδο, αμέσως μετά τη λήξη του ματς. Ο Ἐλληνας άσος, πάντως, δεν έδειξε να κουράζεται να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με τους πιτσιρικάδες που απόλαυσαν το ματς.

Τα εντυπωσιακά καρφώματα των Devils προκάλεσαν ντελίριο στους οπαδούς που κατέκλυσαν απ’ άκρη σ’ άκρη το «Γ. Βασιλακόπουλος». Το χειροκρότημα ήταν ζεστό, με τους Devils ν’ απολαμβάνουν τη γιορτή.