Ο απολογισμός του Κεραυνού Αιγίου

Η Αιγιώτικη ομάδα όσο περνάει ο καιρός διαψεύδει με την αγωνιστική της παρουσία όλους όσους υποστήριζαν ότι φέτος θα γνωρίσει τον τρίτο διαδοχικό της υποβιβασμό. Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, από οικονομικής πλευράς, μπορεί η ομάδα να φτιάχτηκε σε… ένα βράδυ, αλλά η εμπειρία και το βάρος της φανέλας έχουν δώσει σε αρκετές περιπτώσεις το πολυπόθητο ροζ φύλλο στον Κεραυνό.

Το κακό ξεκίνημα με 1 νίκη και 5 ήττες φαίνεται πως ήταν απλά μία κακή παρένθεση, αφού από εκεί και μετά το διαδέχτηκε ένα σερί με 10 νίκες και 2 ήττες, γεγονός που έχει φέρει την ομάδα σε απόσταση ενός βαθμού από την θέση, την οποία καλοβλέπει.

Από την σκοπιά των στατιστικών, ο Κεραυνός ισοβαθμεί στην θέση μαζί με τον Χολαργό και τον Μίλωνα, έχοντας συγκεντρώσει 29 βαθμούς, που μεταφράζονται από 11 νίκες και 7 ήττες. Επίσης, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος με 1.272 πόντους ή 70,6 πόντους Μ.Ο. ανά αγώνα και την καλύτερη άμυνα με 1.223 πόντους ή 67,9 πόντους Μ.Ο. ανά αγώνα. Παράλληλα, έχει σημειώσει τα περισσότερα τρίποντα, αφού έχει σκοράρει 146 φορές έξω από τα 6,75 μ., δηλαδή περίπου 8 τρίποντα Μ.Ο. ανά αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Χρυσανθόπουλου και δεύτερος στον 1ο Ομιλο Νότου είναι ο Σάββας Κυριακίδης με 335 πόντους, ενώ ο ίδιος έχει το προβάδισμα και στα τρίποντα με 40.