Ο Γιάννης Πολίτης αποχαιρετά το Άδενδρο

Ο Γαλαξίας Αδένδρου είναι από τις ιστορικές ομάδες της Γ΄ Εθνικής και ο Γιάννης Πολίτης είναι ένα το από κομμάτι της ιστορίας της. Όμως η ιστορία αλλάζει συνέχεια σελίδες και αυτό αποφάσισαν να κάνουν και ο Γαλαξίας με τον έμπειρο προπονητή μετά το τέλος και του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση ήρθε με επιστολή από πλευράς του μέχρι πρότινος τεχνικού του Αδένδρου: «Μέσω της παρούσης και με αφορμή το τέλος μια πολυετούς συνεργασίας με το Σύλλογο του Γαλαξία Αδένδρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συνετέλεσαν, ώστε μια μικρή κοινότητα να μπορέσει να καθιερωθεί στο αθλητικό (μπασκετικό) στερέωμα, όντας ενεργή και με σημαντική παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Ήταν το 1989-1990 (3 χρόνια μετά την ίδρυση) στο ανοιχτό γήπεδο, όπου άρχισαν δειλά- δειλά τα πρώτα βήματα της ομάδος, με τη συμμετοχή της στην Ε’ κατηγορία Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Έκτοτε κατόρθωσε να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, πετυχαίνοντας το 2004 την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία όπου συμμετείχε ανελλιπώς μέχρι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2010-2011).

Ένα επίτευγμα που μάλλον λίγες ομάδες κατόρθωσαν να πετύχουν αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια μικρή αγροτική κοινωνία με περιορισμένους πόρους αλλά και δυνατότητες.
Ολοκληρώνοντας λοιπόν αυτή την πορεία θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βαθέων, όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που ξοδεύοντας προσωπικό χρόνο αλλά και χρήματα από το υστέρημά τους ήταν πάντοτε δίπλα στην ομάδα, όλους τους αθλητέςπου συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια και ο κάθε ένας προσέφερε ότι μπορούσε, ψυχικά και σωματικά και τέλος τον κόσμο της περιοχής που η παρουσία του ήταν συγκλονιστική σε κάθε εμφάνιση της ομάδος, όντας ο 6ος παίκτης! Κάθε όμορφο ταξίδι έχει ένα τέλος… για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους ανθρώπους που θα συνεχίσουν το έργο, ώστε ο Γαλαξίας να παραμείνει ως πρωταγωνιστής και στο μέλλον»