Ο Δήμαρχος, Χρ. Παγώνης, στην προπόνηση των Νέων

ethniki newnΟ Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών, στο ΚΓ «Τάσος Καμπούρης».

Ο οικοδεσπότης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, συνομίλησε με το τεχνικό επιτελείο και ευχήθηκε, για αγωνιστικές και όχι μόνο επιτυχίες, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τη θέση της Χαλκίδας στον πολιτισμό και την ιστορία.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη φιλοξενία και διοργάνωσης», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων για να συνεχίσει: «Ελπίζω πως και τα αποτελέσματα θα είναι τα καλύτερα, έτσι ώστε η Εθνική Νέων Ανδρών να ανήκει και πάλι στην Α’ Κατηγορία, εκεί που πρέπει να παίζει. Οι συνεργάτες μου στο Δήμο θα κάνουν ότι είναι δυνατό ότι θελήσετε να το έχετε. Οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά παρόλα αυτά επιλέξαμε να έχουμε ένα ιδαιίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη διοργάνωση, γιατί μέσα από αυτή προσπαθούμε να προωθήσουμε τα ιδανικά του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η Χαλκίδα δεν είναι μια πόλη που έχει μόνο το ούζο της και  την παραλία της, την υποδοχή της, αλλά είναι και μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, στα γράμματα, στις τέχνες. Είναι μία από τις 16 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, που λειτουργεί συνεχώς και είναι μια πόλη που έχει αναδείξει τον Σκαλκώτα, τον Σκαρίμπα, τον Μυταρά και τόσους άλλους σημαντικούς ανθρώπους, που συνέβαλλαν στην ιστορία και στον πολιτισμό. Επίσης, έχουμε το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο με τον πορθμό του Ευρίπου, που τα νερά πηγαίνουν έξι ώρες προς το Βορρά, έξι προς το Νότο και αυτό οφείλεται στην έλξη που ασκεί η σελήνη στη γη.

Ελπίζω να σας βλέπουμε συχνά πυκνά και στο μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία, να είστε γεροί και δυνατοί. Είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για να μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό σας και η διοργάνωση και η φιλοξενία. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα».

Η συνέχεια είχε την πρώτη προπόνηση της ημέρας, ενώ η Εθνική Νέων Ανδρών έχει δώσει ραντεβού και το απόγευμα στο ΚΓ «Τάσος Καμπούρης», περιμένοντας και τα τελευταία φιλικά που θα γίνουν 10-12/7 με την Πορτογαλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Εθνική Εφήβων. Και οι τρεις αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 19.00.