Ο Διαγόρας και τα ρεκόρ του

Ο Διαγόρας αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Βάσει αριθμών, μάλιστα, διανύει την… καλύτερή του φάση στη διετή παρουσία του στη Β’ Εθνική, αφού με το σερί των τεσσάρων νικών που «τρέχει», έχει σπάσει δύο διαφορετικά ρεκόρ του στην κατηγορία!

Το ένα έχει να κάνει με το σερί των τεσσάρων νικών, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά η ομάδα της Ρόδου στη Β’ Εθνική. Μέχρι πρότινος, το καλύτερο σερί της ήταν το περσινό 3-0, που είχε σημειώσει στην 8η, στην 9η και στη 10η αγωνιστική της σεζόν 2010-11.

Το δεύτερο ρεκόρ έχει να κάνει με τις εκτός έδρας νίκες, αφού ο Διαγόρας διπλασίασε ήδη τον… περσινό απολογισμό του! Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη είχε πέρυσι μόνο μία νίκη σε 14 εκτός έδρας αγώνες (στον Μέγα Αλέξανδρο), αφού δεν συνυπολογίζουμε το 20-0 επί της Ολύμπιας Λάρισας. Φέτος έχει 2-3 μακριά από τη Ρόδο, οπότε ο συνολικός απολογισμός της στη Β’ Εθνική είναι πλέον 3-16, με όλα τα «διπλά» να έχουν επιτευχθεί στη Βόρεια Ελλάδα…

Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Γιάννης Τσακίρης έχει τα γνωστά προβλήματα ενόψει του αγώνα με τη Νήαρ Ηστ στην «τέντα». Απόντες είναι σταθερά οι Παναγιωταράκος και Δημητρίου, με τη συμμετοχή του τελευταίου στη συνέχεια του πρωταθλήματος να τίθεται εν αμφιβόλω λόγω της στρατιωτικής θητείας του, που δεν του επιτρέπει εδώ και πέντε εβδομάδες να δίνει το «παρών» στους αγώνες.