Ο Εμμανουηλίδης εξομολογείται…

Για τη νέα του ομάδα μίλησε στην επίσημη σελίδα του Αετού στο Facebook, ο Βασίλης Εμμανουηλίδης. Ο έμπειρος γκαρντ, αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, για την προετοιμασία, αλλά και για τον νέο του προπονητή.

Πώς σου φαίνεται το κλίμα στο Αετό;

«Στις δύο εβδομάδες που είμαι στην ομάδα έχω βρει ένα εξαιρετικό κλίμα από προπονητές παίκτες και διοίκηση. Είναι σημαντικό οι σχέσεις αυτές να είναι πάντα καλές για το καλό της ομάδας των ανθρώπων που την αποτελούν αλλά και για την επιτυχία που φέρνει τις νίκες».

Για τους νέους συμπαίκτες σου;

«Οι συμπαίχτες μου εκτός από άψογους χαρακτήρες είναι υψηλού επιπέδου αθλητές έχοντας παίξει σε πολύ καλές ομάδες με εμπειρία και πολλές μπασκετικές εικόνες. Σε συνδυασμό με τους μικρούς οι οποίοι στις προπονήσεις δεν δείχνουν την ηλικία τους άλλα λειτουργούν ως ώριμοι αθλητές δημιουργούμε ένα πολύ καλό σύνολο που σίγουρα θα παίξει καλό μπάσκετ».

 Ποιο νούμερο θα διαλέξεις στην φανέλα και γιατί;

«Θα ήθελα το νούμερο 8, διότι για μένα συμβολίζει εκτός από τον αριθμό και το άπειρο, πίσω από αυτό κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Για τον προπονητή Παπαμάρκο;

«Ο coach είχε πάντα τον σεβασμό μου διότι ως αντίπαλος πάντα αντιμετώπιζα ομάδες του, που έπαιζαν ποιοτικό μπάσκετ. Άλλωστε με την περσινή πορεία του Αετού, άφησε τα διαπιστευτήρια του ως προπονητής. Τώρα που τον γνωρίζω από κοντά είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι».

Τι περιμένεις από τη νέα χρονιά σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο;

«Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να έχω την υγεία μου (λόγω ηλικίας χαχα) και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Σε ομαδικό επίπεδο περιμένω να παίξει ωραίο μπάσκετ η ομάδα που σε συνδυασμό με την επίτευξη του στόχου θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

 Για ότι είσαι δεύτερος σκόρερ την ιστορία της Β’ Εθνικής;

«Παίζοντας πολλά χρόνια σε αυτήν την κατηγορία προέκυψε και αυτό. Πίστεψε όταν παίζω μπάσκετ δεν σκέφτομαι σε ποια θέση του πίνακα των σκόρερ είμαι αλλά σε ποια θέση είναι η ομάδα που αγωνίζομαι, άλλωστε όλα τα μετάλλια που έχω είναι για ομαδικές επιτυχίες και όχι ατομικές».

Πώς ξεκίνησες το μπάσκετ;

«Είμαι η γενιά που έζησε την μεγάλη επιτυχία του 87′. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλαίει όταν χάσαμε από τους Γιουγκοσλάβους στα προκριματικά αλλά να μην κοιμάμαι από την ευτυχία όταν σηκώσαμε την κούπα. Μετά από αυτό με συνοπτικές διαδικασίες η ασπρόμαυρη μπάλα έγινε πορτοκαλί».