«Ο καθένας κρίνεται από τα πεπραγμένα του…»

Της δικής της απάντηση στα όσα ανέφερε ο Εθνικός έδωσε η Καρδίτσα, μέσω ανακοίνωσής της.

 

Η ανακοίνωση:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να έχουν οι φίλοι του μπάσκετ ολοκληρωμένη άποψη για τον αγώνα Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ – Εθνικός Πειραιά.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας έχει καθιερωθεί στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ ως μια νέα δυναμική προσπάθεια, κυρίως όμως, ως ένα σωματείο που σέβεται όλους τους παράγοντες του παιχνιδιού, φιλάθλους, διαιτητές, κριτές και βέβαια, παράγοντες, προπονητές, αθλητές των αντιπάλων ομάδων.
Τιμούμε κάθε σωματείο που μετέχει στο πρωτάθλημα και το ίδιο πράξαμε και με τον Εθνικό Πειραιά στον μεταξύ μας αγώνα που έγινε στο κλειστό της Καρδίτσας το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019. Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανένα σωματείο και πολύ περισσότερο, δε μας αφορούν τα εσωτερικά ζητήματα των άλλων σωματείων, όπως αυτά εκφράζονται στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο ή εκτός γηπέδων.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Πειραιά, η οποία μάλιστα έτυχε και αποδοχής από ειδησεογραφικά μέσα εκφράζει την άποψη του σωματείου του Πειραιά για τα όσα συνέβησαν και μάλιστα αναφέρεται σε μέλη της ομάδας μας, την οποία και διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη. Είναι αυτονόητη λοιπόν η δική μας τοποθέτηση πάνω σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα και όχι με τη χρήση προσβολών και αναληθών ισχυρισμών:

1. Το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, έληξε με νίκη της ομάδας με 117-99 και με τη διαφορά να φτάνει και στο +36 χωρίς μάλιστα να αγωνιστεί δευτερόλεπτο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, Νίκος Κακλαμάνος. Το αν ο Εθνικός θεωρεί πως αδικήθηκε από τους διαιτητές, είναι κάτι που δε μας αφορά.

2. Ο Εθνικός αναφέρεται στη συμπεριφορά του προπονητή της ομάδας μας Γιάννη Τζήμα. Το περιστατικό δημιουργήθηκε όταν αθλητής του Εθνικού καταφέρθηκε λεκτικά εναντίον του προπονητή μας, της γραμματείας αλλά και των διαιτητών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση η οποία οδήγησε στη χρέωση του αθλητή του Εθνικού με τεχνική ποινή αλλά και -αδίκως κατά την άποψή μας- και του προπονητή μας με τεχνική ποινή. Ο Γιάννης Τζήμας ποτέ δεν έβρισε κανέναν, πολύ περισσότερο δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε το επεισόδιο. Το βίντεο του αγώνα, αποτελεί άλλωστε αδιάψευστο μάρτυρα και είναι στη διάθεση του καθενός. Πολύ περισσότερο, μάρτυρες ήταν 400 φίλαθλοι που βρέθηκαν το Σάββατο στο κλειστό της πόλης μας, δίπλα στην ομάδα μας.

3. Ο αθλητής του Εθνικού, αποβλήθηκε στη συνέχεια του αγώνα με ντισκαλιφιέ, λόγω δεύτερης τεχνικής ποινής, η οποία συνοδεύθηκε από νέα επίθεση προς τη γραμματεία και τους διαιτητές. Αυτό βέβαια, δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού. Επίσης δεν αναφέρονται τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα από αθλητή του Εθνικού εναντίον των διαιτητών…

4. Τα εσωτερικά θέματα των άλλων συλλόγων, δε μας αφορούν. Όταν όμως εμπλέκεται το όνομα του σωματείου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε. Με έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Εθνικού περί πριμ από πρώην παράγοντα του σωματείου του Πειραιά. Μόνο ντροπή και χλευασμός αξίζουν στους συντάκτες αυτού του αισχρού κειμένου. Ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, αγωνίζεται μόνο για την πόλη της Καρδίτσας την οποία εκπροσωπεί σε υψηλό επίπεδο, για το φίλαθλο κόσμο που την υποστηρίζει. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, να συκοφαντεί και να δημιουργεί εντυπώσεις για την ομάδα μας, τη διοίκησή της, αλλά και για τους χορηγούς μας, που μας στηρίζουν και με τους οποίους έχουμε άριστη και ειλικρινή συνεργασία. Είναι ντροπή να συκοφατούνται με επαίσχυντο τρόπο, άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, είναι όνειδος για κάποιους να καταφέρονται εναντίον ενός σωματείου όπως ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ και μιας πόλης όπως η Καρδίτσα.

5. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη γενικότερη εικόνα άλλων σωματείων, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και σε συγκεκριμένους αγώνες και τη συμπεριφορά ανθρώπων εντός γηπέδου, στον πάγκο ή μετά τον αγώνα, πόσω δε μάλιστα για σωματεία που σχεδόν κάθε εβδομάδα απασχολούν τα μέσα με ανακοινώσεις φυγής, επιστροφής, από παίκτες, παράγοντες, προπονητές. Ευτυχώς για κάποιους ή δυστυχώς για κάποιους άλλους, ο καθένας κρίνεται από τα πεπραγμένα του…».