Ο κόσμος της ΑΕΚ σώζει τη βασίλισσα….

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της ΑΕΚ, καταθέτει την πρότασή της για την εξυγίανση της ομάδας. Σ’ αυτή την ανακοίνωση οι φίλοι της Ένωσης εκτός από την γνωστοποίηση των όρων που θέτει ο Γιάννης Φιλίππου για την οριστική απεμπλοκή του απ’ την Ένωση, ζητούν να προχωρήσει άμεσα η λύση της διοίκησης Πρωτοδικείου, έτσι ώστε να καταφέρει η ομάδα ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2. Καλούν τους κιτρινόμαυρους οπαδούς να σταθούν δίπλα στην ομάδα, χρησιμοποιώντας για σύνθημα το “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ”, έτσι ώστε να προχωρήσει μιά και καλή η εξυγίανση της Ένωσης.

Αναλυτικά η πρόταση για την εξυγίανση της ΚΑΕ…
“Με αγωνία, για την τύχη της «Βασίλισσας», προσπαθούμε, τον τελευταίο καιρό, να βρούμε και να προτείνουμε τρόπους διάσωσής της, έστω και με παραμονή στην Α2 κατηγορία. Δεν είμαστε «επενδυτές», ούτε εκπροσωπούμε συμφέροντα τρίτων. Είμαστε απλοί φίλαθλοι της Α.Ε.Κ., που προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, σε θέματα που την ταλανίζουν, από αγάπη μόνο και πίστη στην ιδέα Α.Ε.Κ., αφιλοκερδώς και χωρίς καμία ατομική προσδοκία.

Μετά τη γνωστή πρόταση του κ. Φιλίππου, περί μεταβίβασης όλων των μετοχών που κατέχει στην Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, σε όποιον πληρώσει ένα (1) ευρώ, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, αλλά δεν μπορέσαμε, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, όπως μας είπαν, αλλά επικοινώνησε με το μέλος της Ένωσής μας, Βασίλη Καπετανόπουλο, ο κ. Σωκράτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος δήλωσε, ότι εκπροσωπεί τον κ. Φιλίππου.
Με τον κ. Λαμπρόπουλο έγινε συνάντηση στις 4/8/2011, κατά την οποία μας παρέδωσε δακτυλογραφημένη κατάσταση των σημερινών, πραγματικών, κατά δήλωσή του, οφειλών της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ , οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στον Τύπο και οι οποίες αναλύονται, ως ακολούθως:
α) Οφειλές περιόδου 1994 – 2005 (Ι. Φιλίππου) και 2005-2007 (Ι. Γρανίτσας), συνολικού ποσού 1.510.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, 1.215.000 ευρώ έχει ρυθμισθεί και καταβάλλεται από τον κ. Φιλίππου, σε δόσεις και οφείλεται υπόλοιπο 295.000 ευρώ.
β) Οφειλές περιόδου 2007 -2011 (Δρόσος –Ερασιτεχνική-Καραμανλής), συνολικού ποσού 1.470.000 ευρώ, το οποίο οφείλεται.

ΔΗΛΑΔΗ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΟΣΟ :

1.765.000 € ( 295.000 + 1.470.000)

Επίσης, μας γνώρισε, ότι:
α) Υπάρχει φορολογική ενημερότητα, αλλά, για ασφαλιστική ενημερότητα, πρέπει να υποβληθεί σχετική αίτηση ρύθμισης, με καταβολή κάποιου ποσού.
β) Οι καλαθοσφαιριστές και οι λοιποί πιστωτές δέχονται χρονική ρύθμιση των απαιτήσεών τους, εφόσον αποφευχθεί η πτώχευση, για να μη χάσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους.
γ) Το ποσό που απαιτείται, ΑΜΕΣΑ, για την επανεκκίνηση και επαναλειτουργία της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, ο κ. Λαμπρόπουλος το προϋπολόγισε σε 150.000ευρώ, ενώ, μέχρι το τέλος της προσεχούς περιόδου θα απαιτηθούν άλλες 350.000 ευρώ, για συμμετοχή στην Α2 κατηγορία. Τα μοναδικά έσοδα που προβλέπονται, για να καλύψουν τον προϋπολογισμό αυτό, είναι τα εισιτήρια των αγώνων και οι χορηγοί.
δ) Τέλος, ο κ. Λαμπρόπουλος επιβεβαίωσε, ότιο κ. Φιλίππου επιθυμεί να απεμπλακεί από την Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, εξοφλώντας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και έχει διακανονίσει και παραχωρεί τις μετοχές του, που ανέρχονται στο 90% του συνόλου των μετοχών, αντί ενός (1) ευρώ, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση του αγοραστή, πλην της καταβολής των φόρων μεταβίβασης των μετοχών. Οι φόροι αυτοί υπολογίζονται στις 100.000 ευρώ, περίπου και πρέπει να καταβληθούν πριν τη μεταβίβαση των μετοχών (όπως στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων).

Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, τα οποία δεν είναι δυνατόν να επαληθεύσουμε, αντί της παραπάνω άμεσης μεταβίβασης και προς αποφυγή καταβολής του πιο πάνω ποσού, που ενδεχόμενα θα είναι άσκοπη, αν οι πιστωτές δεν δεχθούν ρύθμιση των απαιτήσεών τους, προτείναμε την εξής μεθόδευση:
1.- Να γίνει διορισμός προσωρινής διοίκησης της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, από το Πρωτοδικείο, με αίτηση του κ. Ι. Φιλίππου, ως μετόχου. Τα προτεινόμενα πρόσωπα να είναι ευρέως αποδεκτά στον κόσμο της Α.Ε.Κ., όπως π.χ. παλαιοί μπασκετμπολίστες και παράγοντες του μπάσκετ, που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν, άμεσα, να ασχοληθούν με τα τρέχοντα θέματα, αλλά και για να μπορέσουν να προσελκύσουν φιλάθλους, στην αύξηση του κεφαλαίου, που προτείνουμε παρακάτω.
2.- Το προσωρινό Δ.Σ., αμέσως, μόλις διορισθεί και συγκροτηθεί σε σώμα, θα καλέσει τους πιστωτές, για γραπτή αποδοχή ρύθμισης των οφειλών τους (χρονική και ποσοτική), για να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο και να μπορέσει η Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ να λάβει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
3.- Αν η ρύθμιση δεν γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές , τότε, το Δ.Σ. θα συγκαλέσει Γ.Σ. με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της Κ.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. γιατί δεν θα υπάρχει, πλέον, λόγος ύπαρξής της.
4.- Μετά την απόφαση λύσης της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, το δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 κατηγορία μπορεί να αναλάβει Τ.Α.Κ. του ιδρυτικού σωματείου (Ερασιτεχνικής), σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 115 του Ν. 2725/1999, που προστέθηκε με το άρθρο 37 παρ.8 του Ν.3259/2004 και έχει ως εξής:

«Οι Κ.Α.Ε., που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας , δύνανται, μετά από σχετική απόφαση των μετόχων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2190/20, να αποφασίσουν τη λύση τους και με απόφαση της Γ.Σ. των μελών του Ιδρυτικού Σωματείου, να αντικατασταθούν από Τμήματα Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Τ.Α.Κ.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/1999 και τα οποία υποκαθιστούν τις Κ.Α.Ε., στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις».
Με τη θέση της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ σε εκκαθάριση, οι απαιτήσεις των πιστωτών μηδενίζονται, γι’ αυτό, το Ιδρυτικό Σωματείο (Ερασιτεχνική) μπορεί να διαπραγματευθεί, από μηδενική βάση, πλέον, τις απαιτήσεις αυτές και, αν επέλθει συμβιβασμός, να δημιουργήσει Τ.Α.Κ., για να αγωνισθεί η ομάδα στην Α2.

5.- Αν η ρύθμιση των χρεών γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές και καταστεί το χρέος βιώσιμο, τότε το διορισμένο Δ.Σ. θα συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ., με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης :
α) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, με μείωση της ονομαστικής αξίας στα 0,30 ευρώ την κάθε μία, δηλαδή, στην ελάχιστη ονομαστική αξία που προβλέπει ο νόμος, με παράλληλη μείωση του αριθμού των μετοχών (π.χ. στις 10 παλαιές μετοχές να δοθεί 1 νέα), γα να καλυφθούν, λογιστικά, οι μέχρι τώρα ζημιές.
Το μετοχικό της κεφάλαιο της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ ανέρχεται, κατά τον ισολογισμό της 30/6/2007, σε 3.004.980,00 ευρώ και είναι διαιρεμένο σε 957.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,14 ευρώ εκάστης, από τις οποίες, το 10% κατέχει η Ερασιτεχνική και το 90% ο κ. Ι. Φιλίππου. Με την προτεινόμενη μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο θα περιορισθεί, π.χ. στις 100.000 ευρώ, με την ίδια συμμετοχή των νυν μετόχων.
β) Την ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, π.χ. κατά 500.000 ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων (Ι. Φιλίππου) του δικαιώματος προτίμησης και δημόσια προσφορά (ευρεία διασπορά – λαϊκή συμμετοχή) των μετοχών της αύξησης, που θα προβληθεί, με το σύνθημα :

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ»

και στόχο την προσέλκυση των ΑΕΚτζήδων της εποποιΐας του 1968, αλλά και νεωτέρων, που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και νεαρής ηλικίας φιλάθλων, που θα μπορούν, με 33 ευρώ, να πάρουν 100 μετοχές. Τη μεθόδευση της ταυτόχρονης αυξομείωσης του κεφαλαίου, εφάρμοσε και η Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ., πολλές φορές, μετά την υπαγωγή της, στο άρθρο 44.
γ) Την τροποποίηση του καταστατικού, για να διασφαλισθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια της διαχείρισης της εταιρείας, η εφαρμογή της απλής αναλογικής, κατά την εκλογή των οργάνων της, δηλαδή να υπάρχει και αντιπολίτευση στο Δ.Σ., για να γίνεται έλεγχος των αποφάσεών του, να εφαρμοσθεί η ψήφος εξ αποστάσεως, για να μετέχουν και φίλαθλοι εκτός Αττικής και εξωτερικού, στην εκλογή του Δ.Σ. κ.λ.
δ) Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, θα εκλεγεί νέο Δ.Σ., από τους μετόχους, που θα λάβουν μέρος στην αύξηση. Η συνεδρίαση της Γ.Σ. των μετόχων, για τη λήψη των πιο πάνω αποφάσεων, αν παραστούν όλοι οι μέτοχοι (Φιλίππου και Ερασιτεχνική) μπορεί να γίνει αυθημερόν, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του νόμου, περί «δημοσιότητας της πρόσκλησης».

Με αυτόν τον προτεινόμενο τρόπο εξυγίανσης, όσοι εισφέρουν χρήματα πρέπει να γνωρίζουν, ότι:
α) τα χρήματά τους θα διακινηθούν μέσω Τραπέζης, β) έστω και με μία μετοχή, θα μπορούν να μετέχουν στις Γ.Σ. και να ζητούν πληροφορίες, για την πορεία της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ (άρθρο 39 παρ. 4 Ν.2190/20), γ) μέτοχος ή ομάδα μετόχων, κάτοχοι του 10% των μετοχών, περίπου, με την απλή αναλογική, θα μπορούν να εκλέγουν ένα μέλος του Δ.Σ. δ) θα μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως, από την εκτός Αττικής πόλη τους ή από το εξωτερικό και ε) γενικά, θα συμμετέχουν ΑΜΕΣΑ στη διοίκηση και στη λήψη αποφάσεων των οργάνων της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ.

Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μας, σε γενικές γραμμές, η μεθόδευση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ της Κ.Α.Ε.-ΑΕΚ, η δε επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα εξαρτηθεί από την κοινή προσπάθεια των μετόχων (Φιλίππου – Ερασιτεχνικής), την αποδοχή των προσώπων του προσωρινού Δ.Σ., από τους φιλάθλους, για να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή και την προβολή της προσπάθειας, με κάθε τρόπο. Στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να βοηθήσουν όλοι οι φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, χωράνε δε όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, που αγαπούν την Α.Ε.Κ. και δεν ανέχονται το κατάντημά της. Την πρότασή μας αυτή αναπτύξαμε στον κ. Λαμπρόπουλο, τόσο προφορικά, κατά τη συνάντηση της 4ης/8/2011, όσο και τηλεφωνικά, λόγω απουσίας του εκτός Αθηνών, μετά τη συνεδρίαση των μελών μας, της σχετικής με το μπάσκετ ομάδας, στις 8/8/2011 και επειδή, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καμία απάντηση και δεν βλέπουμε καμία εξέλιξη, αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την πρόταση με τις θέσεις μας, για να εκτεθούν τυχόν αντιθέσεις και να σχηματισθεί η τελική σύνθεση, για τη λύση του προβλήματος, που πρέπει να είναι άμεση, γιατί υπάρχει χρονικός περιορισμός.

Αθήνα 10 Αυγούστου 2011″