Ο κόσμος ψήφισε… «αετό» και κεραυνό!

Με σήμα τον αετό, σύμβολο της Αρχαίας Δωδώνης θα πορευτούν τα Γιάννενα BC στο πρωτάθλημα, καθώς αυτή ήταν η… ετυμηγορία του κόσμου! Η διοίκηση του συλλόγου είχε δώσει προς ψηφοφορία μέσω του facebook τέσσερις παραλλαγές σημάτων, στα οποία ο αετός είχε την… τιμητική του, με τους φίλους της ομάδας να δίνουν το χρίσμα στο σήμα εκείνο που φέρει πίσω του τον κύκλο, ο οποίος όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του συμβολίζει τη συνεργασία και την ενότητα…

Ο αετός, λοιπόν, που συμβολίζει το ιερό πουλί του Διός, ο οποίος λατρευόταν στην αρχαία Δωδώνη, το αρχαιότερο ιερό των Ελλήνων που η ιστορία του χάνεται στα βάθη του χρόνου θα κοσμεί πλέον τις φανέλες και τα λάβαρα του γιαννιώτικου συλλόγου. Στα νύχια του – όπως ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου – κρατά το σύμβολο δύναμης του πατέρα Θέων και ανθρώπων, τον κεραυνό, ενώ η στάση του με το βλέμμα ψηλά και τις φτερούγες του έτοιμες να ανοίξουν αντικατοπτρίζει την διάθεση της αγαπημένης μας νέας ομάδας να φτάσει ψηλά, σε αντίθεση με έναν αετό που ήδη πετά και δεν χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο! Ως σύμβολο έχει χρησιμοποιηθεί από τα ελληνιστικά βασίλεια (σε αυτά ανήκει και το βασίλειο του Πύρρου) στα νομίσματα της εποχής, αλλά το βρίσκουμε και σχεδιασμένο στις ασπίδες των στρατιωτών τους. Στο πίσω επίπεδο έχει σχεδιαστεί η μπάλα του μπάσκετ, ενώ όπως προαναφέραμε ο μπλε κύκλος πίσω από τη μπάλα συμβολίζει την συνεργασία και την ενότητα, καθότι τα Γιάννενα BC γεννήθηκαν μέσα από τη συνεργασία των τριών ιστορικότερων τοπικών σωματείων στο χώρο του μπάσκετ, του Κρόνου Ιωαννίνων, του  ΑΓΣ Ιωαννίνων και του Σπάρτακου Ιωαννίνων.
Η επιλογή της δυναμικής γραμματοσειράς, έγινε με βάση τα πρότυπα που επιτάσσει η μοντέρνα σχεδιαστική λογική ενός σύγχρονου αθλητικού σωματείου. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα χρώματα των δύο σωματείων ΑΓΣΙ και Κρόνου, με τα οποία είναι ήδη γνωστή η ομάδα.

Συνεργασιών συνέχεια…
Πάντως πέραν του νέου σήματος τα Γιάννενα BC προχωρούν και στο χορηγικό πρόγραμμά τους με γοργούς ρυθμούς. Έτσι μετά τις δύο χορηγικές συνεργασίες που ανακοίνωσαν προ ολίγων ημερών, ήλθαν σε συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους με την εταιρία «Εμπορίας  Ελαστικών  και   Βουλκανιζατέρ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΜΠΑΓΚΑΣ – MICHELIN», η οποία μάλιστα είναι κι ο «Μεγάλος Χορηγός» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της ομάδας.