Ο Μίσσας για τη Β’ Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών θα ταξιδέψει φέτος στη Βενεζουέλα με στόχο την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παράλληλα σχεδόν, θα κάνει τη δική της διαδρομή και πορεία με διαφορετικό στόχο η Β’ Εθνική Ανδρών.

Η αρχική συγκέντρωσή της θα γίνει στις 11 Ιουνίου στην Αθήνα. Θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με αντίπαλο την Εθνική Ιταλίας (19 και 20 Ιουνίου), από τις 21 ως και τις 29 Ιουνίου θα ταξιδέψει στην Ωκεανία. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Εθνική Αυστραλίας, η οποία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε τρεις αγώνες (25, 26 και 28 Ιουνίου). Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης της ομοσπονδίας Αυστραλίας, η οποία θα φιλοξενήσει την ελληνική αποστολή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, τόνισε σχετικά με το σκοπό σύστασης της Β’ Εθνικής Ανδρών: «Η ομάδα αυτή είναι ουσιαστικά συνέχεια αυτής της Νέων Ανδρών με ουσιαστικό και βασικό στόχο κάποια παιδιά να αποκτούν εμπειρίες, λαμβάνοντας μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας διάφορων Εθνικών Ομάδων Ανδρών, ώστε να προετοιμάζονται, όσοι έχουν τη δυνατότητα, το ταλέντο και την ικανότητα, να προωθηθούν στην Ανδρών. Η παρουσία τους λοιπόν σε αυτή τη Β’ Εθνική θα τους δώσει την εμπειρία αγώνων σε υψηλό επίπεδο ως συμμετοχή. Αυτό είναι και το νόημα της δημιουργίας της».