Ο Αλεξ Γιαννούλιας έδωσε την ασίστ κι η διοίκηση του Πανιωνίου φρόντισε να μην πάει χαμένη! Ο στενός συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα Οικονομίας πήρε στα χέρια του τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου της Νέας Σμύρνης με τον αριθμό τέσσερα και το όνομα του, από τον άλλοτε συμπαίκτη του και καλό του φίλο Μάκη Δρελιώζη και δεν έκρυβε την ικανοποίηση του. Αποκάλυψε δε ότι εάν ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν Έλληνας θα ήταν Πανιώνιος!!!

panionios_fanela_barak_obamaΕ, στον ιστορικό σύλλογο δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν περισσότερο. Άδραξαν την ευκαιρία και η διοίκηση του συλλόγου ετοίμασε μια φανέλα για τον Πλανητάρχη την οποία θα του παραδώσει ο Ελληνοαμερικανός συνεργάτης του, προκειμένου να την φοράει στις «μάχες» που δίνουν όταν συναντιούνται σε γήπεδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί, όπου γνωρίστηκαν άλλωστε πριν από πολλά χρόνια!

«Σημαντικό κομμάτι της ζωής μου η ομάδα, είμαι Πανιωνάρα»!

Ο 40χρονος ελληνοαμερικανός πήρε στα χέρια του την φανέλα του Πανιωνίου από τον άλλοτε συμπαίκτη του και καλό του φίλο Μάκη Δρελιώζη και η χαρά του ήταν μεγάλη. Ευχαρίστησε μάλιστα τη διοίκηση του προέδρου Ίωνα Βαρουξάκη για το δώρο και ευχήθηκε να δει τον Πανιώνιο στην Α1.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πανιωνίου για το δώρο που μου έκανε» σχολίασε ο Άλεξ Γιαννούλιας στενός συνεργάτης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα Οικονομίας που βρίσκεται στην Αθήνα. «Είμαι πολύ περήφανος που ήρθε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Περήφανος για την Ελλάδα την χώρα μας, γιατί είναι μεγάλο πράγμα αυτή η επίσκεψη. Ελπίζω να βοηθήσει, δεν θα αλλάξει ο κόσμος σε μια μέρα, αλλά ελπίζω να βοηθήσει έστω και λίγο, προκειμένου να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από την δύσκολη θέση είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό όμως δεν γίνεται σε μια ημέρα χρειάζεται δουλειά».

alex_gianoulias_makis_dreliozis_panionios_fanelaΟ 40χρονος Ελληνοαμερικανός έδειξε να γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην πρώην ομάδα του. «Ξέρω ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Θέλω να ανέβει στην Α1, όπως παλιά και να πρωταγωνιστεί» δήλωσε ο Άλεξ Γιαννούλιας και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος μου λέει την λέξη Πανιώνιος, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οικογένεια. Όλοι οι φίλοι που έκανα στην Ελλάδα ήταν στον Πανιώνιο, πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην ομάδα και είμαι Πανιωνάρα!».

Ο “Ιστορικός” και ο… τουρίστας!

Στον «Ιστορικό» έκανε δυνατές φιλίες… «Ο Μάκης (Δρελιώζης), ο Κικίλιας, ο Καράγκουτης, ο Καμαριώτης και ο Τζανής Σταυρακόπουλος ήταν παιδιά με τα οποία αγωνιστήκαμε μαζί. Ο Μάκης με αποκαλούσε τουρίστα όταν ήρθα από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, γιατί όταν δεν είχαμε προπόνηση τους έλεγα πάμε στην Ακρόπολη, πάμε να δούμε κανένα μουσείο και εκείνος γελούσε και με έλεγε τουρίστα!».

Με το μπάσκετ ασχολούνταν από μικρό παιδί με τα αδέρφια του. «Μπάσκετ έπαιζα από μικρό παιδί με τα αδέλφια μου. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να δουλεύουμε ως ομάδα. Χωρίς την ενασχόληση μου με το μπάσκετ θα ήμουν άλλος άνθρωπος. Όταν παίζεις μπάσκετ από μικρός και συνεχίζεις για αρκετά χρόνια διαμορφώνεις αλλιώς τον χαρακτήρα σου. Αγαπώ το μπάσκετ, το αγάπησα και στην Ελλάδα και τώρα στην Αμερική παρακολουθώ πολύ το ΝΒΑ. Όνειρο μου ήταν να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που το πραγματοποίησα παίζοντας στον Πανιώνιο».

Η γνωριμία του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αποδείχθηκε σταθμός για την καριέρα του. «Τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον γνώρισα παίζοντας μπάσκετ πριν από 22 χρόνια. Παίζαμε μαζί και από τότε κρατάει και η φιλία μας. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με δυο λόγια θα έλεγα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Και αν ήταν Έλληνας θα ήταν Πανιώνιος».