Ο παράγοντας άμυνα και τα… εύκολα ντέρμπι

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η άμυνα έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Γιώργο Ζαφειρούδη και την ομάδα του. Η Νίκη Βόλου έχει κατεβάσει αισθητά το μέσο όρο των πόντων που δέχεται στο 2ο γύρο (ειδικά εκτός έδρας) και αυτός είναι ο κύριος λόγος που μετράει 4 σερί νίκες και παραμένει μόνη της στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα…

Στον 1ο γύρο οι Βολιώτες είχαν ρεκόρ 2-6 εκτός έδρας με παθητικό 74,7 πόντων μ.ό., ένας απολογισμός όμως που ανεβαίνει στον πιο… αντιπροσωπευτικό αριθμό των 81,7, αν βγάλουμε από το σύνολο το 106-26 επί του εφηβικού του Ηρακλή στην πρεμιέρα. Στον αντίποδα, η Νίκη έχει ρεκόρ 3-1 εκτός έδρας στον 2ο γύρο, δεχόμενη πλέον 65 πόντους ανά αγώνα.

«Ημασταν πολύ κακοί στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήμασταν εκπληκτικοί. Τέτοιες νίκες μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς» τονίζει στο infobasket ο Γιώργος Ζαφειρούδης, που βλέπει χωρίς άγχος τα ντέρμπι που έπονται με Ηράκλειο, Αγία Παρασκευή, Φιλαθλητικό και Αίολος στις επόμενες αγωνιστικές. «Αυτά τα παιχνίδια είναι εύκολα. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτά τα παιχνίδια. Το πιο δύσκολο από τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε μέχρι τέλους ήταν αυτό στη ΜΕΝΤ. Και αυτό επειδή έπρεπε να το κερδίσουμε» συνεχίζει ο προπονητής της Νίκης Βόλου.

Στην προσπάθεια που κάνει να κατακτήσει την άνοδο, η Νίκη θα έχει πλέον και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο 27χρονος γκαρντ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο, δεν έχει παίξει στις τελευταίες 6 αγωνιστικές, ωστόσο από εδώ και στο εξής θα τεθεί στη διάθεση του Ζαφειρούδη.