Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στο Eurobasket 2015…

eurobasket-oukraniaΤα τύμπανα πολέμου δεν έχουν ηχήσει στην Ουκρανία, αλλά οι φόβοι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή ν’ ακουστούν έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά εκτός κλίματος δεν έχει μείνει και το αθλητικό σκέλος, με πολλούς απ’ τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες της Ουκρανίας ν’ αποχωρούν, ενώ στον «αέρα» φαίνεται να είναι και η διεξαγωγή του Eurobasket 2015, που ‘χει αναλάβει η χώρα.

Η FIBA έχει θέσει στο τραπέζι τους προβληματισμούς της για την κατάσταση και παρότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις απ’ την ομοσπονδία της Ουκρανίας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ωστόσο ήδη εξετάζει εναλλακτικά σενάρια. Κι ένα εξ’ αυτών, όπως αναφέρει σε σημερινό του (3/3) δημοσίευμα η εφημερίδα GOAL είναι η «μετακόμιση» της διοργάνωσης σε άλλη χώρα, με την Ελλάδα να φαντάζει ως μία καλή εναλλακτική λύση!

Επισήμως, βέβαια ακόμη δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διερευνητικές κρούσεις έχουν ήδη γίνει και πως η επιλογή της Ελλάδας μόνο τυχαία δεν είναι. Κι αυτό διότι διαθέτει και τα γήπεδα για να φιλοξενήσει τους αγώνες, αλλά και την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Από την άλλη κι η ΕΟΚ δεν θα έλεγε όχι στο ν’ αναλάβει μία τέτοια διοργάνωση, αν και θα πρέπει να μελετήσει όλες τις παραμέτρους και πολύ περισσότερο τα οικονομικά δεδομένα.

Οι ιθύνοντες την ελληνική ομοσπονδία είναι σίγουρο ότι έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν κάτω τα δεδομένα, να «ζυγίσουν» τα θετικά και τ’ αρνητικά και σε περίπτωση που η FIBA αποφασίσει ν’ αφαιρέσει απ’ την Ουκρανία τη διοργάνωση να είναι έτοιμοι για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο