Ο ΠΣΑΚ για το “θέμα” της εγγυητικής

Τη θέση του για την αύξηση του ποσού στην “εγγυητική” συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 εξέφρασε ο ΠΣΑΚ μέσω ανακοίνωσης που ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Λίγες μέρες προτού η ΕΕΑ εκδώσει τα πιστοποιητικά των ομάδων της Α1, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σχετικά με το “θέμα” της εγγυητικής. Πριν εφτά μήνες ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, σε μια από τις λίγες στιγμές συνεργασίας του με τον ΠΣΑΚ, συμφωνούσε ν’ αλλάξει το πόσο της εγγυητικής, με το ποσό ν’ ανεβαίνει στις 100.000€ από τις 65.000€ που ίσχυε μέχρι πέρσι. Αυτό, λοιπόν, πλέον τ’ ορίζει ο νόμος.

Ακόμα κι αν συμφωνούσαμε ν’ αλλάξει το ποσό της εγγυητικής, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί γρηγορότερα από του χρόνου. Μιλάμε δε, για μια αλλαγή στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος της τάξης των 35.000€,τη στιγμή που η κάθε ομάδα έχει πολλαπλάσια εγγυημένα έσοδα από την ΟΠΑΠ-TV.

Η κρίση υπήρχε και πριν εφτά μήνες αλλά καμία, από τις λιγοστές πραγματικά ομάδες που διαμαρτύρονται, δεν έθεσε θέμα μείωσης της εγγυητικής. Άλλωστε, παραπάνω από τις μισές έχουν καταθέσει ήδη τον φάκελο τους, τηρώντας το νόμο. Δεν υποχρεώνεται κανείς να κάνει τον πρόεδρο σε μια ομάδα, αν δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που συμφωνεί και αυτά που ορίζει πλέον ο νόμος.

Οι παίκτες δηλώνουν έτοιμοι να προστατέψουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, έτοιμοι να προστατέψουν αυτό που αγαπάνε: Το μπάσκετ. Οι πρόεδροι;».