Με το ημερολόγιο να δείχνει αρχές Ιουνίου, το θερμόμετρο να αυξάνεται όλο ένα και περισσότερο και αρκετούς να ψάχνουν στο χάρτη για τον προορισμό διακοπών εν όψει καλοκαιριού, το infobasket.gr συσπείρωσε τους νέους προορισμούς στη Γ’ εθνική.

Νέες αφίξεις από τις Ενώσεις των Σωματείων Καλαθοσφαίρισης αλλά και ομάδες που πέτυχαν το στόχο της παραμονής συμπληρώνουν το πάζλ της σεζόν για το νότο, ένα χρόνο πριν την συγχώνευση των δυο ομίλων .

Στο 1ο όμιλο στην παρέα των Εσπερο, Χολαργού, Πορφύρα, Κεραυνό Αιγίου, Μίλωνα, Κρόνο Αγίου Δημητρίου και Ακράτας προστέθηκαν ακόμα τέσσερις σύλλογοι, ώστε να ολοκληρωθεί η δωδεκάδα του πρωταθλήματος για το 2011-2012. Από την Α ΕΣΚΑΗ με αέρα πρωταθλητή ανέβηκε ο Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ την ΕΣΚΑΒΔΕ θα εκπροσωπήσει ο Κρόνος Ιωαννίνων. Τις δυνατότητες του στη Γ’ εθνική θα δοκιμάσει ο Ποσειδώνας Λουτρακίου (Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) ενώ τον όμιλο ολοκληρώνει η συμμετοχή του Πολύβιου Μεγαλούπολης από το Νόμο Αρκαδίας

Το πλάνο του δεύτερου 2ου ομίλου κυμαίνεται στα ίδια στάνταρ, με τους παλιούς Ηράκλειο, Ένωση Ιλίου, Ιωνικό, Χαλκίδα, Εργοτέλη, Ψυχικό και Λιβαδειά να αγωνιούν ήδη για την άφιξη των νέων και επικίνδυνων συλλόγων που θα προστεθούν στο γκρουπ. Έτσι με τη σειρά τους Αετός (ΕΣΚΑΝΑ), Ηρόδοτος (ΕΚΑΣΚ), Πολυκράτης Σάμου, Έσπερος Λαμίας (ΕΣΚΑΣΕ) και Πόλις Καλλιθέας, που θα διεκδικήσουν την παραμονή από τον πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της κατηγορίας και γιατί όχι άνοδο, στο ντεμπούτο τους τη ερχόμενη σεζόν.