Πάτρα και Δάφνη, ο… χαμός!!!

Φέτος η Α2 είναι συναρπαστική, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην περιέχει ματσάρες. Η 11η αγωνιστική περιλαμβάνει τρία ντέρμπι για διαφορετικό όμως λόγο. Πάτρα, Παγκράτι και Κηφισιά φιλοξενούν τα παιχνίδια αλλά και στο Λαγκαδά και στη Λευκάδα αναμένονται αμφίρροπες αναμετρήσεις.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΟΦΗ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Ένα ματς ιδιαίτερα αμφίρροπο. Να εκμεταλλευτεί το δυνατό της  σημείο, την έδρα της δηλαδή,  θέλει η Δόξα και να πάρει μία σπουδαία νίκη που θα της δώσει βαθμολογική… ανάσα. Όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους Λευκαδίτες αφού αντιμετωπίζουν τον αλλαγμένο, λόγω κόουτς, ΟΦΗ. Το έργο τους είναι δύσκολο και γι αυτό ελπίζουν στην στήριξη του κόσμο. Οι κρητικοί θέλουν ένα καλό «διπλό» που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή . Όμως, καλούνται να ξεπεράσουν ακόμα ένα τραυματισμό. Αυτόν του Νίκου Ορφανού.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Λαυρίου, 17:00)

Το Λαύριο θέλει να παραμείνει μέσα στην πρώτη εξάδα και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να επιστρέψει στις νίκες.  Ο ανταγωνισμός για την κορυφή είναι μεγάλος και γι΄αυτό η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πρέπει να αποτρέψει τις όποιες εκπλήξεις.  Ο Πιερικός κατηφορίζει πλήρης, καθώς ο Μαρμαρινός έχει επιστρέψει δυναμικά, με στόχο να πάρει μία σπουδαία νίκη. Η έλευση του Γαλάνη έχει αλλάξει πολλά, προς το καλύτερο, αλλά και πάλι το έργο είναι δύσκολο.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΑΕΚ ( ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Το ματς της… ΑΕΚ. Η «Ενωση» οδεύει ολοταχώς για την έβδομη σερί νίκης της, αφού είναι άλλωστε τα μεγάλο φαβορί της αναμέτρηση. Το θέμα είναι αν θα κάνει το ντεμπούτο του Μαγουλάς.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Λαγκαδά, 17:00)

Μέσα στον Λαγκαδά, η δυναμική του Ερμή πολλαπλασιάζεται και αυτό θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί. Χωρίς τον Γκαμούρα και τον Καϊκλή, ο Ερμής θα επιδιώξει να βάλει «στοπ» στις πέντε συνεχόμενες νίκες του αντιπάλου και να πάρει του δύο βαθμούς που θα τον διατηρήσουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πανελευσινιακός, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και εκεί θέλει να παραμείνει. Το ανεβασμένο ηθικό, το έχει , το καλό ρόστερ επίσης και αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να φύγει με το «διπλό» είναι να δείξει το καλό του πρόσωπο.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Δάφνης, 17:00)

Τα αθηναϊκά βλέμματα όλων των μπασκετικών πέφτουν πάνω σε αυτό το παιχνίδι.  Η παράδοση λέει ότι οι «ροσονέρι»  βγαίνουν νικητές! Συγκεκριμένα , το Παγκράτι έχει έξι νίκες επί του Αμύντα (87-78, 75-67 τη σεζόν 2010-11, 81-65, 93-86 τη σεζόν 2009-10, 74-55, 87-81 τη σεζόν 2006-07), ενώ η τελευταία του ήττα ήταν τη σεζόν 2005-06 (78-75) όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν στη Β΄ εθνική.  Ένα παιχνίδι που αναμένεται ανταγωνιστικότατο με τις δύο ομάδες να δίνουν πάντα το καλύτερο τους εαυτό και στην προκειμένη και οι δύο θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να ξεφύγουν από τα χαμηλά!

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Για πρώτη φορά θα υπάρξει το ντέρμπι των βορείων προαστίων. Ενας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, οι οποίες θα κυνηγήσουν πάση θυσία τη νίκη, ώστε να αποκτήσουν το πάνω χέρι. Από τη μία η Κηφισιά προέρχεται από μία κακή ήττα στο Πέραμα, από την άλλη η Ερυθραία από μία σημαντική νίκη επί του Αμύντα. Καμιά ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Ενα ματς που αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΕΡΑΜΑ ( Τρίπολης, 17:00)

Η… γκίνια έσπασε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο για τον Αρκαδικό καθώς το «διπλό»« στις Σέρρες ήταν ότι χρειάζονταν. Η επιστροφή του Παπαδάκη έβαλε τα πράγματα στη… θέση τους και έτσι οι Αρκάδες ‘το μόνο που θέλουν είναι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά. Το Πέραμα έχει αποδείξει την αξία του και το ότι μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνος και για ακόμα μία φορά θα επιδιώξει να κάνει τη ζημιά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Περιβόλα, 17:00)

Μέχρι στιγμής πήγαιναν χέρι χέρι. Απόλλωνας και Ικαροι έπειτα από δέκα αγωνιστικές που συγκατοίκησαν (εννέα μάλιστα στην κορυφή της βαθμολογίας) ήρθε η ώρα να χωρίσουν.  Και οι δύο προέρχονται από ήττα και  γι΄αυτό θέλουν και οι δύο πάση θυσία τη νίκη. Οι «μελανόλευκοι» έχουν όμως το αβαντάζ, καθώς πλην της έδρας έχουν ενισχυθεί σημαντικά (Πέτροβιτς), ενώ αντίθετα οι Σερραίοι έχουν με ερωτηματικό τον Πεχλιβάνη.