Πέρκος: «Νομίζεις ότι μπαίνεις στο Boston Garden!»

perkosΟ Στέφανος Πέρκος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή και το δεύτερο πέρασμά του από την τεχνική ηγεσία του “γηραιού” θα είναι πιο δύσκολο. Αφενος επειδή πλέον είναι ο πρώτος προπονητής, αφετέρου διότι ο Ηρακλής προσπαθεί να επιστρέψει στην Α1 μέσα από την πιο δυνατή Α2 των τελευταίων ετών. Ο Στέφανος Πέρκος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πρόκληση που “ανοίγεται” μπροστά του…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον ιστορικό Ηρακλή:

«Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Ηρακλή. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2007-08 στην Α2 ως συνεργάτης του Χρήστου Κωνσταντινίδη. Τότε η συνεργασία μας είχε διακοπεί τον Γενάρη, καθώς αποχώρησε ο head coach. Ίσως φέτος να είναι μία συνέχεια της αρχικής δουλειάς που αφήσαμε στη μέση τότε.

Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που ο απόηχος της συμμετοχής στην Α1 είναι έντονος ακόμα και τώρα. Για να χαριτολογήσω λίγο μπαίνοντας στο Ιβανώφειο νομίζεις ότι μπαίνεις στο Boston Garden, καθώς υπάρχουν λάβαρα και φωτογραφίες που σου θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν. Αυτό το συναίσθημα σου δημιουργεί μία πίεση αλλά από την άλλη σου δίνει κίνητρο για να δουλεύεις κάθε μέρα σκληρά ώστε να μπορέσεις να γίνεις κι εσύ μέρος της ιστορίας».

Για τις δυσκολίες που συνάντησε:

«Έχουμε αρκετούς παίκτες που δεν ξέρουν την Α2, μπορεί να είναι έμπειροι στην Β’ Εθνική αλλά τη νέα κατηγορία δεν την ξέρουμε. Μαζί με τον άμεσο συνεργάτη μου, Θωμά Κωστόπουλο, προσπαθούμε να τους δώσουμε εικόνα της κατηγορίας, όμως είναι διαφορετικό αν δεν το ζήσεις και δεν το δεις. Στο ρόστερ υπάρχουν φυσικά και κάποιοι παίκτες όπως οι Πεχλιβάνης, Τσότσος, Τοπούζης, Τσουμπρίλο που ξέρουν καλά τις απαιτήσεις, όμως το σύνολο είναι σχετικά άπειρο σε σχέση με αυτούς που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Για τους στόχους που υπάρχουν:

«Στόχος είναι να είμαστε όσο πιο άνετοι στον τομέα της παραμονής, έτσι ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τους νεαρούς και φέρελπις παίκτες που έχουμε και θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας. Αυτός είναι ένας στόχος κοινός που έχουμε θέσει με τη διοίκηση ώστε η ομάδα να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα βασίζεται σε δικά της παιδιά και θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να κοιτάξει το μέλλον με αξιώσεις».

Για την προετοιμασία της ομάδας:

«Καθημερινά γίνονται διπλές προπονήσεις και τα παιδιά έχουν φοβερή διάθεση. Η απορία του πρωτάρη για την νέα κατηγορία αποτελεί μεγάλο κίνητρο και τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά με μεγάλη αφοσίωση και διάθεση».

Για την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ:

«Ευχή όλων είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί η πορεία της Εθνικής είναι domino effect, δηλαδή η παρουσία της επηρεάζει όλα τα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Αν πάει καλά επηρεάζει θετικά τη βάση, αν όχι τότε αρνητικά. Ελπίζω ότι θα είμαστε και πάλι ψηλά στις θέσεις της Ευρώπης».