«Παίζουμε σαν ομάδα, πεθαίνουμε σαν ομάδα»

Ο Πανερυθραϊκός αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Β’ Εθνικής και ο Στέφανος Σολωμός έχει σημαντικό μερίδιο στην πορεία των “ερυθρόλευκων”. Ο 33χρονος φόργουορντ μίλησε στο infobasket για το… concept της επιτυχίας, τον χαρακτήρα της ομάδας και φυσικά για τον αυριανό αγώνα με το Πέραμα.

Αναλυτικά ο Στέφανος Σολωμός μίλησε:

Για το μεγάλο κενό διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο παιχνίδι:

«Η ομάδα είχε το ευτύχημα να έχει ρεπό την πρώτη αγωνιστική μετά τη διακοπή. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε όλους μας να ανασυνταχθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες. Ταυτόχρονα, η ομάδα μπόρεσε να δουλέψει απρόσκοπτα για να μπει ακόμα πιο δυνατά στη συνέχεια».

Για το “χαρακτήρα” του φετινού Πανερυθραϊκού:

«Το καλό που έχει αυτή η ομάδα είναι ότι έχει δημιουργηθεί για να παίζει σαν ομάδα και θα πεθάνει σαν ομάδα. Είναι αυτό που μας κάνει να πετυχαίνουμε και να προοδεύουμε. Μέσα λοιπόν σε αυτό το concept που έχει επιλέξει ο coach Χουχουλής, εμείς βλέπουμε την κάθε αγωνιστική σαν έναν καινούργιο στόχο. Κάθε ματς ξεχωριστά».

Για τον αυριανό αγώνα με το Πέραμα:

«Το Πέραμα είναι μια ομάδα που όποιος δεν τη σέβεται μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά. Εμείς ετοιμαζόμαστε για έναν δύσκολο αγώνα και όλα τα παιδιά είναι σε άριστη κατάσταση και ετοιμοπόλεμοι. Για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία να πετύχουμε μια καλή νίκη που θα μας εδραιώσει στα ψηλά πατώματα του ομίλου. Προσωπικά πιστεύω στη δουλειά που κάνει η ομάδα και αυτό είναι που θα
μας οδηγήσει στο ροζ φύλλο».

Για τη συμβολή της διοίκησης:

«Ενας πολύ σημαντικός παράγοντας στην καλή πορεία της ομάδας είναι φυσικά και η στήριξη της διοίκησης, που αν και φέτος όλα πάνε… από το κακό στο χειρότερο, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και μας κάνει να ασχοληθούμε μόνο με αυτό που αγαπάμε, το μπάσκετ».