Παζλ με 48 κομμάτια (…και άγνωστες ομάδες)

Μετά την άνοδο της Μεσσήνης και της Νίκης Προαστείου, ελάχιστες εκκρεμότητες απέμειναν για να συμπληρωθούν οι ομάδες που θα παίξουν του χρόνου στη Γ’ Εθνική. Μία από αυτές τις “εκκρεμότητες”, βέβαια, είναι να μάθουμε… πόσες ομάδες τελικά θα πέσουν από το περσινό πρωτάθλημα. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, έχει περάσει 1,5 μήνας από το τέλος της Γ’ Εθνικής και ακόμα η ΕΟΚ δεν έχει λύσει την απορία (που είχε επισημανθεί από τον Απρίλιο) σε όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει με την Καλαμάτα 1980, τον Μίλωνα, την Πεντέλη, τους Τιτάνες Δράμας και τον Αστέρα Λάρισας.

Κάποιες ομάδες φέρονται να έχουν πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα παίξουν του χρόνου στη Γ’ Εθνική, άλλες δεν έχουν… ιδέα τι συμβαίνει, ενώ η Βόνιτσα οι πληροφορίες λένε ότι έχει δηλώσει να παίξει στον βόρειο όμιλο, οι… φήμες λένε όμως ότι η ΕΟΚ θα την τοποθετήσει στο Νότο. Οπως και να έχει, στη Γ’ Εθνική της επόμενης σεζόν περιμένουμε να δούμε:

– Τις 8 ομάδες που έπεσαν από τη Β’ Εθνική: ΜΕΝΤ, Ιωνικός Ιωνίας, Μεταμόρφωση Βόλου, Ανατόλια, Πέραμα, Εσπερος ΑΟΠΑ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Χαλκίδα.

– Τις 10 ομάδες που ανέβηκαν στο Νότο από τα τοπικά πρωταθλήματα: Βόνιτσα (ΕΣΚΑΒΔΕ), Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου (ΕΣΚΑΚ), Νίκη Προαστείου (ΕΣΚΑ-Η), Μεσσήνη (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) εντάσσονται στον 1ο όμιλο, Ηρόδοτος (ΕΚΑΣΚ), ΓΣ Κύμης (ΕΣΚΑΣΕ) και η ομάδα που θα ανέβει από το ειδικό πρωτάθλημα νήσων εντάσσονται στον 2ο, ενώ η κλήρωση θα καθορίσει που θα πάνε οι Φάρος Κερατσινίου (ΕΣΚΑΝΑ), Σπόρτιγκ (ΕΣΚΑ), μαζί με τη δεύτερη ομάδα που θα ανέβει από την ΕΣΚΑ (Πεύκη ή Αρης Πετρούπολης).

– Τις 7 ομάδες που ανέβηκαν στο Βορρά από τα τοπικά πρωταθλήματα: ΕΑΛ (ΕΣΚΑΘ), Αριστοτέλης Φλώρινας (ΕΚΑΣΔΥΜ), Μελίκη (ΕΚΑΣΚΕΜ) εντάσσονται στον 1ο όμιλο, Απόλλωνας Αρναίας (ΕΚΑΣΧ), Ασπίδα Ξάνθης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) στο 2ο, ενώ ο Ζέφυρος και η Ευκαρπία (ΕΚΑΣΘ) θα μπουν στην κληρωτίδα.

Ολες αυτές μας κάνουν στο σύνολο 25. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 22 ομάδες που παρέμειναν ΣΙΓΟΥΡΑ στη Γ’ Εθνική και είναι οι εξής: Εθνικός, Νίκη Αμαρουσίου, Αγρίνιο, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Ζάκυνθος (1ος Νότου), Κορωπί, Παπάδος Γέρας, Παπάγου, Εργοτέλης (2ος Νότου), Αργος Ορεστικό, Ηρακλής Κοζάνης, Διόσκουροι Κοζάνης, Τιτάνες Παλαμά, Φοίνικας Λάρισας, Πρωτέας Γρεβενών (1ος Βορρά), Ελευθερούπολη, Μαντουλίδης, Μακαμπή, Κομοτηνή, Αγία Βαρβάρα, Μακεδονικός (2ος Βορρά).

Για τις υπόλοιπες πέντε (Αστέρας Λάρισας, Τιτάνες Δράμας, Πεντέλη, Καλαμάτα 1980 και Μίλωνας) δεν… βάζουμε το χέρι στη φωτιά, διότι βάσει προκήρυξης (…και με απλά μαθηματικά) μόνο ΜΙΑ εξ αυτών πρέπει να παραμείνει -όμως άλλα “ακούγονται”. Πάλι καλά, δηλαδή, που φτάνει και η Τρίτη, ώστε να γίνει η κατανομή των ομάδων και να βγάλουμε και καμιά άκρη…