Παιχνίδι με διαφορετική… νότα στον Εθνικό

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία θα προχωρήσει ο Εθνικός στο παιχνίδι του Σαββάτου(21/4)  με αντίπαλο την Καρδίτσα καθώς θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα με σκοπό τη στήριξη αδύναμων οικογενειών και μοναχικών ατόμων της πόλης. 

Παράλληλα, οι πειραιώτες θα τιμήσουν δύο σημαντικά για εκείνους πρόσωπα για την πολύτιμη προσφορά τους. 

Αναλυτικά:

«Στην συγκεκριμένη αγωνιστική αναμέτρηση, θα τιμηθούν από την διοίκηση και όλους τους φιλάθλους, ο “Εθνικάρας”, ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Άγης Καραμολέγκος, για την πολύχρονη συνεισφορά τους στον Σύλλογο.

Παράλληλα, η είσοδος στο γήπεδο θα γίνει με την παράδοση στην είσοδο μιας σακούλας τροφίμων ή φαρμάκων, από κάθε φίλαθλο, που θα στηρίξουν 3000 οικονομικά αδύναμες οικογένειες με ανήλικα και ενήλικα παιδιά και μοναχικά άτομα, του Πειραιά, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα ισχύσουν μόνο τα εισιτήρια διαρκείας και η είσοδος θα γίνεται είτε με την παράδοση μίας σακούλας τροφίμων ή φαρμάκων, είτε με εισιτήριο. Δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις ή οποιοσδήποτε άλλος τρόπος εισόδου, παρά μόνο οι προσκλήσεις για την φιλοξενούμενη ομάδα.

H ΚΟ.Δ.Ε.Π. υποστηρίζει με βασικά είδη διατροφής άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα κυρίως μέσω χορηγικών προγραμμάτων.
Από τον Απρίλιο του έτους 2015 έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται αδιάλειπτα η διαδικασία για την επικαιροποίηση του καταλόγου απόρων του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή τους και να υπάρχει αντικειμενικός, δίκαιος και διαφανής τρόπος ένταξής τους στα προγράμματα διανομής τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων, κ.λπ..

Η ΚΟΔΕΠ: 
– Λειτουργεί Χώρος Φιλοξενίας Αστέγων, όπου φιλοξενούνται άστεγοι συμπολίτες μας, στους οποίους παρέχεται στέγη, σίτιση, η οποία εξασφαλίζεται από δωρεές από διάφορους φορείς π.χ. την Εκκλησία, αρτοποιεία, εστιατόρια, που έχουν έδρα στο Δήμο Πειραιά, Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» κ.λ.π. και μία αξιοπρεπής διαβίωση, μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους, γιατί επιδίωξη μας δεν είναι η μονιμότητα της παραμονής τους στο χώρο φιλοξενίας αλλά η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η κοινωνική επανένταξη και η επαγγελματική τους αποκατάσταση.
– Λειτουργεί πρόγραμμα «Διδακτικής Αλληλεγγύης», με το οποίο παρέχεται από εθελοντές εκπαιδευτικούς (τη φετινή χρονιά ανέρχονται σε 42) επιπλέον στήριξη στα σχολικά μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα (τη φετινή χρονιά εξυπηρετούνται πάνω από 180 μαθητές). Γίνεται προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, και εκμάθηση ξένων γλωσσών. 
– Λειτουργεί σε εθελοντική βάση ως προς τη λειτουργία του αλλά και ως προς τα προσφερόμενα είδη, κοινωνικό φαρμακείο και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό αυτούς, που δεν μπορούν να έχουν τα αναγκαία βασικά φάρμακα. 
– Λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε 100 άτομα περίπου, κυρίως ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, καθαριότητα οικίας, συνοδεία για ιατρικές εξετάσεις και λοιπά. 
– Λειτουργεί Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας «Η Κοινωνική Μέριμνα», στον οποίο διαμένουν συνοδοί ασθενών, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο « Μεταξά», καθώς και μετανοσοκομειακοί πλήρως αυτοεξυπηρετούμενοι ασθενείς ή άτομα πλήρως αυτοεξυπηρετούμενα που ακολουθούν αποδεδειγμένα ιατρική θεραπεία ως εξωτερικοί ασθενείς στο Νοσοκομείο «Μεταξά, οι οποίοι δεν διαμένουν στην περιοχή της Αττικής και δεν δύνανται, λόγω οικονομικής δυσκολίας, να καλύψουν την προσωρινή τους διαμονή.
– Υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με 53 ωφελουμένους συνολικά, οικογένειες και μοναχικούς, στους οποίους καταβάλλονται το ενοίκιο της οικίας που μισθώνουν, οι αμοιβές για την εργασία που παρέχουν, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, που τους απασχολούν.

Kαι βέβαια καλούμε και επιχειρήσεις και φορείς του Πειραιά να συνδράμουν στην συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και να τιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η κοινωνική αλληλεγγύη, είναι ανεκτίμητη».