Παναγάκης: « Η ομάδα φτιάχτηκε για άλλα πράγματα»

Ο σοβαρός τραυματισμός του σόκαρε τους πάντες στον ΟΦΗ και όχι μόνο…  Ο Σάκης Παναγάκης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρείς μήνες. Ο 28χρονος πλέι μέικερ μίλησε στον Athleticradio 104,2 σε μια συνέντευξη-εξομολόγηση, για την ατυχία που τον βρήκε και τις σκέψεις που κάνει από το …κρεβάτι του πόνου.

Αναλυτικά:

Για τα συναισθήματα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε:

«Είμαι στο κρεβάτι ξεκουράζομαι όσο μπορώ γιατί υπάρχουν και κάποιοι πόνοι. Τα έχω ξαναπεράσει όλα αυτά με τα γόνατα. Ηταν μια άτυχη στιγμή για μένα. Επρεπε να γίνει αμέσως η επέμβαση. Είχαν κοπεί οι τρείς σύνδεσμοι που συνδέουν το χέρι με τον ώμο. Ο ώμος μου ήταν στο κενό. Επρεπε να συγκολληθεί αμέσως, όπως μας είπε ο κ. Λάκης Νικολάου. Για αυτό και έγινε αμέσως το χειρουργείο».

Για τον τραυματισμό που υπέστη και τι θυμάται από την άτυχη στιγμή:

«Μου κόπηκαν οι τρείς σύνδεσμοι, που συνδέουν το χέρι με τον ώμο. Κατάφερα να τους κόψω και τους τρείς! Ισα που πρόλαβα να παίξω δυο λεπτά. Σε μια ανύποπτη φάση που γίνεται στο παιχνίδι, έπαιξα άμυνα, στήθηκε ο ψηλός της άλλης ομάδας και τον βρήκα με τον ώμο μου. Ηταν τρομερά άτυχη στιγμή. Είναι από τις φάσεις που γίνονται στο παιχνίδι. Θα μπορούσε ο τραυματισμός να μην ήταν τόσο σοβαρός. Για αυτό είμαι και τόσο απογοητευμένος. Όλα  όμως πήγαν καλά στην επέμβαση, θα κόψω τα ράμματα και πιστεύω ότι χονδρικά σε τρείς μήνες θα είμαι έτοιμος.
Θα μείνω 20 μέρες στην Αθήνα, για να κάνω τις πρώτες θεραπείες και μετά θα συνεχίσω στο Ηράκλειο».

Για την ατυχία που έχει πλήξει φέτος τον ΟΦΗ:

«Είναι φοβερό αυτό που γίνεται φέτος. Η ομάδα έχει χάσει τα δυο βασικά της τεσσάρια, προσπαθούμε όλοι να καλύψουμε τα κενά τους έχοντας χάσει τρία παιχνίδια στον πόντο, τα δίνουμε όλα για να μείνουμε στους στόχους και έρχεται και αυτό. Η ομάδα φέτος είναι πολύ άτυχη. Ελπίζω τα παιδιά να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Προσπαθούμε ο ένας να καλύψει δυο θέσεις και ίσως και θέση που δεν ταιριάζει σωματικά στον καθένα μας. Δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα. Η ομάδα με χρειαζόταν αυτή τη στιγμή. Η ομάδα φτιάχτηκε για άλλα πράγματα, αλλά οι ατυχίες είναι πολλές».

Για το αν θα μπορέσει ο ΟΦΗ να καλύψει τα σημαντικά κενά  από τους τραυματισμούς και να μείνει στους στόχους του:

«Το παιχνίδι του Σαββάτου με το Λαύριο είναι δύσκολο. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια. Ο ΟΦΗ έχασε από της Σερρες από τρίτους παράγοντες. Μας το έκλεψαν. Οι Σέρρες είναι πρώτοι. Χάσαμε από την ΑΕΚ, που είναι από τα φαβορί, έτσι όπως χάσαμε, που δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως έχει γίνει. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Κανένα παιχνίδι δεν έχει χάσει με κάτω τα χέρια. Εχει παλέψει σε όλα. Εχει χαρακτήρα. Αλλά δυστυχώς έχει προβλήματα που άλλες ομάδες δεν έχουν. Οι απουσίες μας έχουν επηρεάσει. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο αυτή τη στιγμή».