Παναγιωτάκης: “Aξίζαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά”

Μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγο τραυματισμών για την ομάδα του Εργοτέλη, ήρθε η ώρα να απολαύσουν το… γλυκό που λέγεται παραμονή στη Γ’ εθνική. Έτσι το εύκολο πρόγραμμα που επιφύλασσε η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά και η σκληρή δουλεία των κριτικών ευνόησε στην επίτευξη των στόχων τους . Γι’ αυτό το κατόρθωμα αλλά και το κοντράστ συναισθημάτων των ομόσταυλων τους (Ηράκλειο), μίλησε ο Ανδρέας Παναγιωτάκης, στην ιστοσελίδα του Κρήτη Σπορ FM ,λίγες μέρες μετά το πέσιμο της αυλαίας των αγωνιστικών του υποχρεώσεων

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά, κάναμε κάποιες απρόσμενες ήττες και φτάσαμε να έχουμε άγχος και πίεση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για την παραμονή μας στην κατηγορία. Το γεγονός ότι έπεφταν πολλές ομάδες έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Εν τέλει, η χρονιά ήταν επιτυχημένη και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι υπήρχε πολύ καλό κλίμα, που μας κράτησε στα δύσκολα.

Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο φινάλε του πρωταθλήματος και φάνηκε η δουλειά που είχαμε κάνει όλη τη χρονιά στις προπονήσεις. Όταν χρειάστηκε να πάρουμε κάποιες δύσκολες νίκες, όπως αυτή επί του Ιωνικού Ν.Φ. και της Ένωσης Ιλίου στην έδρα μας, αλλά και με τον Παπάδο Γέρας εκτός, τις κάναμε.

Στο τέλος, πήραμε και μία πολύ καλή θέση, αν και πιστεύω ότι αξίζαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ήταν πολύ λεπτές οι ισορροπίες εξάλλου ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή τους και την 4η θέση για παράδειγμα».

Ερωτηθείς εάν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι η ομάδα δε θα τα καταφέρει είπε: «Σίγουρα μετά την ήττα από το Ψυχικό στην έδρα μας και στη Ραφήνα από τον Αργοναύτη φοβηθήκαμε ότι οι κόποια ματς δε θα φέρουν αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη ξέραμε ότι ήταν πιο βατό το πρόγραμμα για εμάς στο τέλος του πρωταθλήματος και κάνοντας κάποιες δύσκολες νίκες θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε και να μείνουμε στην κατηγορία.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η ομάδα κρατήθηκε ενωμένη και τελικά τα καταφέραμε. Εάν είχαμε αποφύγει αυτά τα στραβοπατήματα στον πρώτο γύρο θα είχαμε αποφύγει και το άγχος στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Πλέον φυσικά «υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα. Όλη η πίεση βγήκε μετά τη νίκη επί του Σπόρτιγκ όπου ξεσπάσαμε σε τρελούς πανηγυρισμούς…».

Σχολιάζοντας την ήττα του Ηρακλείου από το Φιλαθλητικό ο Ανδρέας Παναγιωτάκης τόνισε: «Με βάση την εικόνα της ομάδας όλη τη χρονιά αξίζει να ανέβει στη Β’ Εθνική, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Φιλαθλητικό, ο οποίος μάλιστα ήρθε στο Λίντο και κέρδισε μία τόσο έμπειρη ομάδα όσο το Ηράκλειο.

Θεωρώ ότι επειδή ακριβώς το Ηράκλειο έπαιζε στην έδρα του έπρεπε να κερδίσει, ήταν σα να αυτοκτόνησε. Όπως και να έχει, πάντως, πιστεύω ότι θα ανέβει τελικά μέσα από τους αγώνες μπαράζ. Οι παίκτες του θα πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση στα μπαράζ. Το έργο τους σίγουρα δε θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να τα καταφέρουν».