Παναγιωταράς: «Εχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις»

Ο Ιωνικός πέτυχε μία σημαντική νίκη στην παράταση απέναντι στον Μανδραϊκό σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του.  Ο Σπύρος Παναγιωταράς μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου,  για την έκβαση του εν λόγω παιχνιδιού, το στοιχείο που έκρινε τη νίκη, τον παράγοντα Χ, δηλαδή τον κόσμο της ομάδας καθώς και για το επερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

-Ο λαβωμένος Ιωνικός μπορεί να κερδίζει ακόμα και τέτοια παιχνίδια; Με την πλάτη στον τοίχο (-6π., 1.30’ πριν το τέλος).

«Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε και την ποιότητα που έχουμε σαν ρόστερ. Σίγουρα είχαμε πολλές απώλειες, σίγουρα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μάνδρα είναι μία καλή και πολύ διαβασμένη ομάδα και αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό που δείξαμε όμως είναι ότι όποιον και να έχουμε, όποιοι κι αν είμαστε διαθέσιμοι, παίζουμε για όλους και πλέον έχουμε γίνει ομάδα απ’ ότι φαίνεται».

-Όταν η διαφορά πήγε εις βάρος μας στους 6 πόντους, 1.30’ πριν το τέλος, εκεί το φοβήθηκες; Πριν κάνουμε την ολική επαναφορά.

«Είναι το τρίτο – τέταρτο παιχνίδι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Έχουμε μάθει να παίζουμε και να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις και σίγουρα να παίζουμε υπό πίεση. Για άλλη μια φορά κάναμε αυτό που έπρεπε, πήραμε τις σωστές αποφάσεις και πήγαμε αρχικά το παιχνίδι στην παράταση και μετά εκεί με καθαρό μυαλό το τελειώσαμε».

-Τι ήταν αυτό που μέτρησε όταν τα σουτ δεν έμπαιναν και παρ’ όλα αυτά έγινε η ανατροπή. Τι έπαιξε ρόλο;

«Σίγουρα η άμυνα. Όταν έχεις φάει με παράταση 65 πόντους από μια ομάδα που στις νίκες της, εκτός έδρας, έβαζε 90 πόντους, σίγουρα αυτό δείχνει χαρακτήρα και μια προσήλωση πίσω. Αυτό είναι το σημείο που μας κράτησε. Μετά μπήκαν και τα σουτ και λυθήκαμε».

-Όσον αφορά το τι συνέβη εδώ; Και όταν λέμε εδώ αναφερόμαστε στην κερκίδα και τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά φέτος που τον έχουμε κοντά μας τόσο έντονα, πως αισθάνθηκες;

«Σίγουρα τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας, να φωνάζει από την αρχή ως το τέλος, χωρίς ακρότητες και μακάρι να τον κάνουμε χαρούμενο κάθε φορά. Τώρα έχουμε συνέχεια δύσκολη, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και όλα έχουν το «πρέπει» από τη στιγμή που έχουμε φθάσει ως εδώ που έχουμε φθάσει. Επομένως όλοι μαζί, παιχνίδι – παιχνίδι, μπάλα – μπάλα για να κάνουμε ταμείο στο τέλος και να φθάσουμε εκεί που αξίζουμε να είμαστε».

-Τέλος, επόμενο παιχνίδι με Εργοτέλη εντός. Ένας Εργοτέλης που κέρδισε και ακόμα είναι στο κόλπο της παραμονής. Θα έρθει εδώ γι Ν τα παίξει όλα για όλα, λογικά όπως είχε γίνει και στον Α’ γύρο όταν και μας κέρδισε. Μια προσέγγιση ως προς αυτό το παιχνίδι.

«Σίγουρα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Όταν κάποιος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δίνει τα πάντα για τη νίκη. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι. Όπως αυτοί έχουν τους δικούς τους στόχους, εμείς έχουμε τους δικούς μας στόχους και πρέπει να είμαστε 100% προσηλωμένοι. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο ένας – εναντίον – ενός και αυτό πρέπει να το κόψουμε. Άμα είμαστε προσηλωμένοι πίσω, μπορούμε να κάνουμε μία εύκολη βραδιά. Αν δεν είμαστε μπορεί ακόμα και να χάσουμε».