Παντελιάδης: «Οσο ψηλότερα μπορούμε»

Κάθε ενέργεια που έκανε ο Σπύρος Παντελιάδης στο τελευταίο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση του Πόλις επί του Πορφύρα υποδήλωνε για πιο λόγο έχει φορέσει μια στρατιά από φανέλες ιστορικών ομάδων (Μαρούσι, ΑΕΚ, Ιωνικός Ν.Φ., ΠΑΟΚ, Άρης, Κολοσσός ρόδου Huelva BC και Skyliners). Ο έμπειρος γκαρντ είχε το απόλυτο από το 30’ μέχρι το 40’ ενώ ολοκλήρωσε το 10ο παιχνίδι του πρωταθλήματος με 27 πόντους εκ τον οποίων τα 4 τρίποντα. Όλα αυτά όμως αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στο παρκέ γιατί αφού φορέσει τα πολιτικά ο λιλιπούτιος άγγελος του δεν τον αφήνει στιγμή από τα μάτια του παίζοντας του στενή άμυνα. Κάτι που έκανε και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο infobasket.gr. εκείνος με τη σειρά του δεν μπορεί να του αρνηθεί αποδεικνύοντας ότι κάποιος μπορεί να συνδυάσει μεγάλη καριέρα και ευτυχισμένη οικογένεια.

Για το παιχνίδι με τον Πορφύρα:  «Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε κυρίως να παίξουμε κυρίως μέσω επίθεσης, η οποία βγήκε αρκετά καλά, αλλά ήμασταν λίγο χαλαροί στην άμυνα. Με τον τρόπο αυτό δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ήταν πάρα πολύ επίφοβο να συνεχίσουμε έτσι και να χάσουμε ένα δικό μας ματς. Το δεύτερο ημίχρονο όμως βελτιωθήκαμε πάρα πολύ στην άμυνα. Ήμασταν και κάπως πιο τυχεροί στα σουτ μας, αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι πήραμε μια δίκαιη νίκη».

Για τη δική του απόδοση: « Ήμουν σε καλή μέρα στο παιχνίδι με τον Πορφύρα, αλλά νομίζω ότι όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικοί σε αυτό το ματς. Κανένας δεν υστέρησε, όλοι προσπάθησαν πάρα πολύ και όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε».

Για την απρόσμενη γκέλα επί του Πολυκράτη:  «Το παιχνίδι στη Σάμο κόστισε αρκετά για την ομάδα, καθώς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Η εβδομάδα προετοιμασίας δεν ήταν και από τις πιο καλές. Δυστυχώς ήταν προγραμματισμένο και σε ένα πάρα πολύ κακό τάιμινγκ, παίξαμε αρκετά κουρασμένοι και εν τέλει δεν τα καταφέραμε. Όμως μέσα σε όλα αυτά πήραμε το μάθημα μας και προχωράμε».

Για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος:  «Ο Πόλις ψάχνει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Να σωθούμε καταρχήν πάρα πολύ γρήγορα ώστε να μην έχουμε άγχος και έπειτα να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία για πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική και μετά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».