ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ο ημιτελικός του κυπέλλου απεφάνθη το ΑΣΕΑΔ!

mpatista_twiiterpaobcΗ ανατροπή, της ανατροπής… Όχι δεν πρόκειται για μαθήματα γραμματικής, αλλά για την εξέλιξη του ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να δικαιώνεται από το ΑΣΕΑΔ και να είναι εκείνος που θ΄ αντιμετωπίσει τελικά τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (όταν οριστεί το παιχνίδι)!

Η προσφυγή των “πρασίνων” στο ΑΣΕΑΔ έφερε την ανατροπή των δεδομένων, αφού είχε προηγηθεί η “νίκη” του Ολυμπιακού στην ένσταση που είχαν καταθέσει λόγω αντικανονικής παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο – ήταν τιμωρημένος – στο ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 77-76. Εν τέλει το ΑΣΕΑΔ έδωσε τη λύση, ενημερώνοντας την ΕΟΚ ότι τιμωρεί τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού με πρόστιμο 50 χιλ. € κι όχι την ομάδα του Παναθηναϊκού, ανάβοντας έτσι το “πράσινο φως” στους υπευθύνους την ομοσπονδία για να ορίσουν τον ημιτελικό.

Συγχαρητήρια από τον Παναθηναϊκό στο νομικό τμήμα…
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μέσω ανακοίνωσής της συνεχάρη πρώτα τους παίκτες για τη νίκη τους εντός παρκέ, αλλά και το νομικό τμήμα της ομάδας για τη νίκη της εκτός αυτού, ενώ σε αυτήν δίνει συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό για την κίνηση ανθρωπιάς που επέδειξε με την περίπτωση του μικρού Σπύρου Καββαδά.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη τους παίκτες και τους προπονητές για τη νίκη τους στον προημιτελικό του κυπέλλου, στις 9 Οκτωβρίου και μετά το τελικό σκορ 77-76 που αναγράφηκε στο ταμπλό. Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του θεσμού είναι γεγονός από τότε και ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας των παικτών μας μέσα στο γήπεδο.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας άλλωστε το να κρίνονται οι αγώνες εντός των τεσσάρων γραμμών. Το ότι κάποιοι άλλοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κινήθηκαν- όπως και διαχρονικά κινούνται- διαφορετικά, είναι κάτι που δεν μας αγγίζει. Εντός των τεσσάρων γραμμών ο Παναθηναϊκός ήταν νικητής όπως γίνεται συνήθως. Και παρά τα όσα ακολούθησαν, όλοι γνώριζαν ότι ηθικά και νομικά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε το δίκαιο με το μέρος της.

Βεβαίως οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια μας στους νομικούς μας, κ.κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο, Γιώργο Ελμαλή και Γιάννη Λαμπρόπουλο για την άριστη δουλειά που έκαναν παρουσιάζοντας τα τεκμήρια εκείνα τα οποία απέτρεψαν το τεράστιο σκάνδαλο που κάποιοι ανεπιτυχώς επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν.

Για εμάς αρχίζει τώρα ένας άλλος αγώνας πολύ σημαντικός και με διττή σημασία: Αφενός μεν ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν άξιο και ισχυρό αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας, όπως ο ΠΑΟΚ, στην έδρα του. Αυτό αφορά στο προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες που θα προετοιμαστούν ώστε να ανταπεξέλθουν στη σπουδαιότητα της αναμέτρησης.

Αφετέρου δε, κι αυτό αφορά στη διοίκηση, αρχίζει ένας άλλος αγώνας: Τα όσα μεσολάβησαν από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο κρίνονται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και θα πρέπει να απασχολήσουν τις αρμόδιες αρχές. Θα πρέπει ΚΑΠΟΙΟΙ να λογοδοτήσουν για την αδικία που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επισημοποιήσουν και να παρουσιάσουν ως… νόμιμη μέσω σκανδαλωδών μεθοδεύσεων.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κόσμο, υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να ξεσκεπάσει τους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής συνωμοσίας, οι οποίοι στο βωμό ενός αποτελέσματος επιχείρησαν να τοποθετήσουν δυναμίτη στα θεμέλια του Ελληνικού αθλητισμού. Ευελπιστεί ότι οι αρμόδιοι φορείς θα σταθούν στο πλευρό της.

Τέλος ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός συγχαίρουμε την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τη διοίκησή της για την κίνηση ανθρωπιάς που έκαναν με τον μικρό Σπύρο Καββαδά! Είναι από τις πιo σημαντικές στιγμές της φετινής χρονιάς και μπράβο τους”.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης και την ανακοίνωση των “πρασίνων” ήρθε – όπως ήταν αναμενόμενο – και η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που αναφέρει:
“Με τη σημερινή του απόφαση, το ΑΣΕΑΔ επιβεβαίωσε πανηγυρικά τις πρόσφατες δηλώσεις του έκπτωτου Δ. Γιαννακόπουλου για την ύπαρξη «γαυροσυστήματος» και «κόκκινης παράγκας» στον αγνό και αμερόληπτο χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα απολύτως νέο στοιχείο ή ισχυρισμός και κρίνοντας βάσει των ίδιων νόμων και κανονισμών, το Β΄ Τμήμα του ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να ανατρέψει την προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου (!), παρακάμπτοντας, κατά τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, το δεδικασμένο της πρώτης απόφασης σχετικά με την εφαρμογή συγκεκριμένης διάταξης του Κανονισμού της ΕΟΚ.

Φαίνεται, τελικά, ότι πενήντα πέντε μέρες ήταν αρκετές για να πεισθεί το Β΄ Τμήμα του ΑΣΕΑΔ ότι η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης από το Γ΄ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

K.Α.Ε. Ολυμπιακός”.